Барак Обама образив турків, поговоривши з турецьким прем'єром з битою в руках (фото)

06 серпня 14:29

Фотографія, на якій Барак Обама розмовляє по телефону з Реджепом Тайіпом Ердоганом, тримаючи в руці бейсбольну биту, викликала хвилю обурення в Туреччині. Там визнали, що у Вашингтоні хотіли образити країну і її громадян. Реакція на знімок була настільки гострою, що Білий дім виступив з офіційними роз'ясненнями.

 

Турецькі політики обурилися фотографією, оприлюдненою прес-службою президента США, на якій Барак Обама розмовляє по телефону з прем'єром країни Реджепом Тайіпом Ердоганом, тримаючи в руці бейсбольну биту. В опозиційній Народно-республіканській партії Туреччини вирішили, що знімок, опублікований на сайті Білого дому, чітко показує, від кого прем'єр отримує накази. Там також визнали, що у Вашингтоні хотіли образити країну і її громадян.

Розмова Обами і Ердогана відбулася 30 липня, керівники двох країн обговорювали кризу в Сирії. Як уточнює New York Daily News, бита, яку стискає в руці президент, підписана Хенком Аароном на прізвисько «Хаммер» («Молоток») - п'ятим у списку найбільших бейсболістів всіх часів.

Реакція на знімок була настільки гострою, що Білий дім виступив з офіційними роз'ясненнями. Фото було опубліковано «з єдиною метою - підкреслити близькі відносини між двома політиками і привернути увагу до їхньої важливої розмови про сирійську кризу», сказано в заяві представниці адміністрації Кейтлін Хейден. Вона підкреслила, що Обама цінує дружбу і близьке партнерство з прем'єром Ердоганом і співпрацю двох країн з широкого кола найважливіших питань.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
Скріншот з відео


*фото - whitehouse.gov

Сам Ердоган сказав, що не сприймає серйозно весь галас, який підняли навколо знімка з битою. При цьому його напівжартівливе висловлювання було практично «на грані»: «Я, звичайно, не можу знати, які пози приймає Обама і що він тримає в руках, коли говорить зі мною, - прокоментував прем'єр турецькій газеті Radikal. І додав уже серйозно: «Обама, якого я бачив і з яким говорив в Овальному кабінеті, - шанобливий чоловік, мій друг, який виявляв повагу», - цитує Hurriyet Daily News.

Турецька преса теж не стала йти на поводу у опозиційних політиків і на їхній гнів відповіла глузуванням. «Нам треба щось робити. Відплата - ось найбільш резонний метод», - написав колумніст Hurriyet. І продовжив: «Нехай наш прем'єр теж тримає щось у руці, коли розмовляє з Обамою - тапок, ремінь або качалку». !zn

Читайте також:

Дослідження показали, що Обама - нащадок першого африканця, який став довічним рабом у США

Нова біографія Обами підірвала Інтернет: він був ватажком «банди» любителів марихуани

Обама вибачився за обмовку про «польських» таборах смерті під час війни