Бахтєєва: Україна не добудовуватиме "Дитячу лікарню майбутнього"

04 листопада 19:35

Держава не добудовуватиме Всеукраїнський центр охорони здоров'я матері і дитини, відомий як "Дитяча лікарня майбутнього". Про це на міжнародній конференції повідомила голова Комітету з питань охорони здоров'я народний депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва.

 

Вона підкреслила, що питання про завершення будівництва дуже актуальне для України, воно зафіксоване у відповідному проекті постанови Верховної Ради, проте сьогодні держава не може узяти на себе відповідальність за завершення будівництва.

"Це - не державний і не урядовий проект. Хоча ми розуміємо, як це необхідно, розуміємо виняткову важливість такої лікарні для нашої країни", - сказала депутат.

Капсулу в фундамент "Дитячої лікарні майбутнього" заклали в березні 2006 року на території клінічної лікарні "Феофанія" в Києві. У цьому ж році в грудні під час телемарафону організатори зібрали на центр більше 262 мільйонів гривен благодійної допомоги.

У жовтні цього року депутат-нунсівець Геннадій Москаль попросив генпрокурора провести перевірку усіх обставин будівництва "Дитячої лікарні майбутнього", яке так і не почалося, і встановити, куди поділися зібрані кошти. Того ж дня в фонді центру заявили, що перевірки контролюючих органів не виявили порушеньу його роботі.