Азарову теж не подобається, що нічний поїзд Київ-Львів скасували - вимагає повернути

11 травня 15:16

Азаров не згоден з скасуванням нічного поїзда № 91/92 Київ-Львів.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров не згоден з відміною "нічного" поїзда № 91/92 сполученням Київ-Львів (з Києва - в 22:15, у Львові - в 6:32 - ред.) у новому графіку руху поїздів на 2012/2013 рік, набуває чинності 27 травня.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, відповідаючи на запитання українців.

"Я доручу "Укрзалізниці" розібратися з цим поїздом. Я не зовсім іноді згоден з керівництвом залізниці. Іноді вигідно і зручно провести ніч у потязі, щоб рано вранці бути в якомусь місті і день витратити для вирішення певних питань, а ввечері повернутися після роботи додому", - пише Азаров.

За його словами, система, за якою будуть курсувати лише денні поїзди, в дійсності може стати незручною для тих, хто береже свій час і розраховує провести повний робочий день.

"Тому я ще раз доручу керівництву залізниці вивчити і доповісти щодо цього питання", - констатував прем'єр.

Крім того, Азарову було адресоване питання щодо скасування поїзда № 22 сполученням Львів-Донецьк-Львів. За словами громадянина, який до нього звернулася, це був єдиний потяг, який дозволяв йому їздити до родичів з північного Придністров'я на схід України, а в результаті скасування рейсу час у дорозі збільшився з дев'яти годин до 20 у зв'язку з пересадками.

Як повідомлялося, Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") згідно з новим розкладом руху поїздів на 2012/2013 рр, який набуде чинності з 27 травня, скоротить число прямих нічних поїздів з Києва в Харків і Львів на користь денних швидкісних поїздів Hyundai.

Зокрема, курсування поїзда № 91/92 Київ-Львів (з Києва - в 22:15, у Львові - в 6:32) скасовується, а його номер буде присвоєно поїзду № 359/360 Київ - Львів (з Києва - в 15:42, у Львові - в 6:43). При цьому останній у зв'язку з підвищенням маршрутної швидкості до 50 км/год буде переведено у категорію "швидкий" і стане прибувати до Львова о 4:37.

Крім того, "Укрзалізниця" повідомила, що нічний поїзд № 343/344 сполученням Київ-Харків також скасовується, а перевезення пасажирів передбачається денними швидкісними поїздами Hyundai сполученням Харків - Київ, швидкість яких сягатиме 160 км/год і які зможуть здійснювати по три рейси в обидві сторони протягом одного дня. !zn

Читайте також:

Hyundai представив Україні перший швидкісний поїзд

З 20 травня в Україні почнуть курсувати швидкісні поїзди - по 160-180 км/год

У березні в Україні з'явиться перший двоповерховий потяг з інтернетом і кондиціонерами

Янукович хотів би перетнути Україну з сходу на захід за 15 годин

«Укрзалізниця» рекомендує купувати квитки через інтернет, а не в касах