Азаров звільнив призначеного Богатирьовою керівника «Охматдиту»

28 грудня 16:41

 

Кабінет міністрів скасував наказ Міністерства охорони здоров'я про призначення Володимира Поворознюка керівником дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

Як повідомляє урядовий портал, відповідне розпорядження підписав 24 грудня прем'єр-міністр Микола Азаров.

Також скасували наказ МОЗ від 28 листопада № 258-о про затвердження нової редакції Статуту «Охматдиту» і наказ МОЗ від 4 грудня № 270-о про приведення організаційної структури лікарні відповідно до Статуту.

- Богатирьова звільнила керівництво «Охматдиту». У клініці заявили про рейдерське захоплення

Раніше МОЗ повідомляло, що згідно зі статутом «Охматдиту» було ліквідовано дві посади - гендиректора і головного лікаря закладу - і введена одна посада головного лікаря.

Тепер Кабмін повідомляє, що Міністерству охорони здоров'я доручено затвердити в 3-денний термін нову редакцію Статуту «Охматдиту», передбачивши в ньому «створення наглядової ради, а також норму про те, що генеральний директор лікарні призначається на посаду і звільняється з посади за погодженням з Кабінетом міністрів».

В уряді пояснюють, що все це робиться на виконання доручення президента Віктора Януковича від 21 грудня і «з метою збереження доступності та забезпечення якості високоспеціалізованої медичної допомоги дітям», яка надається в «Охматдиті».

Нагадаємо, 10 грудня гендиректор «Охматдиту» Юрій Гладуш заявив, що МОЗ звільнив його та сімох його заступників. За словами Гладуша, це сталося, коли він перебував на лікарняному.

Звільнений гендиректор заявив, що МОЗ, звільнивши керівництво клініки і підготувавши її новий статут, готується рейдерське захоплення.

Водночас, МОЗ наполягає, що Юрій Гладуш був звільнений на законних підставах. !zn

Читайте також:

У МОЗ пояснили, чому звільнили гендиректора «Охматдиту»

МОЗ залишив без державної допомоги ВІЛ-інфікованих дітей


ОХМАТДИТ формує нові стандарти

Янукович попередив Богатирьову, що розгляне її роботу під мікроскопом