Азаров запропонував відкрити в Україні школу з навчанням на китайській мові

06 вересня 14:58

Український прем'єр вирішив, що настав час приділити більше уваги розвитку відносин з КНР у галузі культури та освіти. Він запропонував відкрити в Україні школу з навчанням на китайській мові і організувати видання підручників китайською мовою.

 

Прем'єр-міністр Микола Азаров пропонує відкрити в Україні школу з навчанням на китайській мові і організувати видання підручників китайською мовою.

З такою пропозицією він виступив сьогодні в ході зустрічі з заступником глави постійного комітету Всенародних зборів народних представників КНР Чень Чжілі.

«Я пропоную вам подумати про створення робочої групи з розробки шкільних підручників китайською мовою, а також створення в Україні спеціалізованої школи з китайською мовою викладання», - сказав Азаров.

Азаров підкреслив, що на сьогоднішній день торгово-економічні відносини між Україною та Китаєм розвиваються досить активно. Двосторонній товарообіг у 2012 році може перевищити 9 млрд доларів, і на даний момент необхідно приділити більше уваги розвитку відносин у галузі культури та освіти.

За словами Азарова, Україна продовжує займати позицію визнання одного Китаю. «Ми стоїмо принципово на позиції одного Китаю. І Україна має справу тільки з одним урядом - це уряд КНР», - сказав Азаров.

Нагадаємо, раніше Азаров запропонував керівництву Державного банку розвитку КНР розглянути можливість відкриття свого представництва в Україні. !zn

Читайте також:

Україна змінює «газову голку» Росії на кредитну петлю Китаю

Рада дозволила Азарову збільшити дефіцит держбюджету, взявши у Китаю $3-мільярдний кредит

Україна позичить у Китаю $3 млрд під 6% на 15 років на розвиток АПК

Китайці почнуть будувати електричку в Бориспіль відразу після закінчення Євро-2012