Азаров: Якщо через два роки знайду школу з туалетом на вулиці, звільню всіх

28 жовтня 09:46

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що через два роки в Україні не повинно бути шкіл з туалетами на вулицях, в іншому випадку будуть звільнені керівники шкіл, райвно і облвно.

 

«Іноді ми працюємо заради звітності, а не заради того, щоб реально зробити прості цілком можливі речі. Ми ставимо перед керівниками багатьох сільських шкіл, перш за все перед керівниками, звичайно, що відповідають за освіту, перед міністром, губернаторами, просту і зрозумілу задачу. За два роки щоб у нас жодної школи з туалетами на вулиці не залишилося. Жодної школи, повторюю», - заявив М. Азаров.

Прем'єр-міністр також уточнив, що в разі невиконання таких завдань уряду, відповідальні за це люди можуть втратити роботу.

«Я звертаюся до директорів - через два роки якщо я хоч одну таку школу побачу, не буде там ні директора, не буде заврайвно, не буде там завоблвно. Я думаю, що і з міністерством будуть зроблені висновки», - заявив М. Азаров.

Він також зазначив, що «через два роки у нас не має бути ні однієї віддаленої школи, до який би не підвозилися учні».

«Цього року ми близько 220 автобусів придбали, на наступний рік ми купимо 1000 автобусів. Ще через рік ми повністю закриємо цю проблему. Хтось сумнівається, що ми це зробимо? Ніхто не сумнівається. Вже якщо ми за рік підготували країну до Євро 2012, колосальний обсяг робіт виконали по країні, то повірте мені, що зі шкільними автобусами ми теж вирішимо», - резюмував М. Азаров.

III Всеукраїнський з'їзд працівників освіти проводиться з метою обговорення сучасного стану та проблем освіти, вітчизняного і світового досвіду, визначення стратегії та основних напрямів подальшого розвитку.