Азаров в захваті від думки, як підготовка до Олімпіади-2022 в Карпатах може змінити "обличчя України"

01 серпня 08:58

«Уявіть, якщо Євро-2012 настільки змінило обличчя країни, то яких змін ми досягнемо, готуючись до Олімпіади! Тільки працювати потрібно щодня», - заявив прем'єр-міністр.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україні необхідно і далі боротися за право провести Зимові Олімпійські Ігри в Карпатах у 2022 році. За його словами, подія такого масштабу ще більше змінить «обличчя України» в кращий бік, і в країни є все необхідне для цього.

Про це глава уряду заявив в середу, 1 серпня, відкриваючи засідання Кабінету міністрів України.

"Всі переконалися, який сильний поштовх для розвитку країни, для підвищення самооцінки дають такі масштабні проекти, як Євро-2012. Тому, безумовно, таких же зусиль ми докладемо до проведення Чемпіонату Європи з баскетболу-2015 в Одесі, і до того, щоб завоювати право проводити в Карпатах зимові Олімпійські ігри 2022 року", - повідомив Азаров.

- Президент МОК порадив Україні подавати заявку на Олімпіаду-2022

"Тепер можемо від слів переходити до справ... Якщо Євро-2012 настільки змінило обличчя країни, уявіть, яких змін ми досягнемо, готуючись до Олімпіади! Тільки працювати потрібно щодня", - зазначив прем'єр-міністр.

При цьому він уточнив, що за масштабом і складністю Олімпіада в кілька разів більша, ніж футбольний чемпіонат. Але прем'єр не сумує - адже попереду ще цілих 10 років для створення спортивних об'єктів, інфраструктури та посилення вітчизняної збірної з зимових видів спорту. При цьому він висловив переконання, що «на виході» українські гірськолижні та інші курортні і туристичні об'єкти в Карпатах "стануть в один ряд з гранд-курортами Швейцарії, Австрії, Італії".

- Львів вже починає виділяти землю інвесторам під Олімпіаду-2022

"Всі можливості у нас є. Колективи проектувальників і будівельників, здатних будувати складні об'єкти. Сучасні технології є. Обладнання вітчизняне встигнемо випустити. Менеджери з відповідним досвідом є у всіх сферах: від будівництва до управління готелями, інфраструктурою і логістикою", - пояснив глава уряду .

Крім того, пообіцяв Азаров, Кабмін має намір зробити розвиток спорту, підтримку здорового способу життя однієї з базових цінностей державної політики і важливою складовою ідеології перетворень нашого суспільства.

Нагадаємо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що Україна увійшла у п'ятірку держав, які претендують на проведення у себе Зимових Олімпійських ігор. У рамках підготовки в Україні мають намір побудувати 27 спортивних об'єктів міжнародного рівня. !zn

Читайте також:

У першому тендері до Олімпіади-2022 вже виявили корупцію

Регіонал: Ціна Олімпіади-2022 для України буде дуже високою

Італійський уряд відмовилося від Олімпіади-2020 в Римі