Аварійний круїзний лайнер Azamara Quest увійшов у малайзійський порт

01 квiтня 14:47

Круїзне судно з пошкодженими пожежею двигунами змогло самостійно дійти до найближчого порту.

 

Круїзний лайнер Azamara Quest, двигуни якого були пошкоджені пожежею, прибув у неділю, 1 квітня, у порт Сандакан (Малайзія) на острові Борнео, повідомляє AP. У порту пасажирів зустріли поліцейські і медики.

Як повідомлялося, на борту судна знаходиться четверо українців.

Круїзний лайнер Azamara Quest виконував плавання за маршрутом Гонконг - Китай - Філіппіни - Малайзія - Індонезія - Сінгапур. Очікувалося, що тур завершиться 12 квітня. Компанія-туроператор вже повідомляла, що змушена скасувати частину круїзу через пошкодження, які отримало судно. Генеральний директор компанії-туроператора Ларі Піментел зустріне туристів лайнера в Малайзії.

Пожежа сталася в машинному відділенні лайнера, через що вийшли з ладу двигуни. Судно лягло в дрейф. У результаті пожежі на круїзному судні постраждало п'ятеро матросів, один з них перебуває у важкому стані. Всього на кораблі 590 пасажирів і 411 членів екіпажу. Більшість пасажирів - американці та західні європейці.

У неділю судно Azamara Quest почало самостійно рухатися до берегів Малайзії, використовуючи запасну енергетичну установку. !zn

Читайте також:

На затонулому лайнері Costa Concordia знайдені тіла ще восьми жертв


Прокуратура Флоренції просить дати капітану Costa Concordia 2500 років в'язниці

Пасажири Costa Concordia вимагають 460 млн доларів