Amnesty International закликала Україну створити незалежний орган для захисту від свавілля міліції

16 травня 08:14

При існуючому стані речей фанати, які відвідають Євро-2012 знаходяться, на думку Amnesty International, під загрозою з боку міліції. Швидке створення незалежного органу з розслідування цих злочинів могло б вирішити проблему.

 

Amnesty International закликала Україну перед Євро-2012 створити незалежний орган, який розслідуватиме факти насильства в міліції. Про це повідомляє прес-служба організації.

Amnesty International зазначила, що закон є важливим кроком, щоб приборкати злочинність міліції.

"Хоча ми вітаємо введення нових гарантів захисту від катувань з боку міліції та жорстокого поводження, деякі аспекти закону не набудуть чинності ще п'ять років", - сказав представник організації з Україною Макс Такер.

"При існуючому стані речей фанати, які відвідують Євро знаходяться під загрозою з боку міліції. Швидке створення незалежного органу з розслідування цих злочинів стало б викликом, який би розбудив сили, які звикли до незаконного поводження", - вважає Такер.

У 2011 році мільйон українців постраждали від насильства в міліції

За його словами, українська прокуратура зараз працює разом зі співробітниками міліції для вирішення звичайних злочинів, і часто відмовляється порушувати кримінальні справи проти своїх колег.

Організація також навела приклад смерті студента Ігоря Індила в результаті протиправних дій міліції як один з багатьох, які зараз вимагають негайного розслідування.

"Той факт, що знадобилося два роки інтенсивного освітлення у ЗМІ рішення суду тільки для того, щоб відкрити розслідування, свідчить про те, наскільки глибокими є недоліки існуючої системи", - зазначив Такер.

На його думку, без установи, яка б притягувала офіцерів до відповідальності, українська міліція буде продовжувати бити і катувати як їм заманеться. За словами Такера "у всіх випадках, про які не знають ЗМІ, міліціонери вийдуть сухими з води". !zn

Читайте також:

Amnesty International вимагає нового розслідування смерті Індила

Amnesty International: Тимошенко, Луценко та Іващенка морять голодом

Міліціонер, звинувачений у вбивстві студента Ігоря Індила, не визнав свою провину