Америці погрожують терактами у соцмережах

12 вересня 06:39

У соціальній мережі Facebook, на сторінці Білого дому, у річницю терактів 11 вересня 2001 року було опубліковано повідомлення з погрозами.

 

«Ми повернемося 11/9/2011, щоб убити вас всіх», - йшлося в одному з послань. До іншого, з подібним змістом, було прикріплено фото Усами бен Ладена.

Повідомлення було дуже швидко видалено з інтернет-сторінки.

Офіційний представник Секретної служби США Ед Донован повідомив, що служба направила повідомлення в інтернет-підрозділ, де будуть з'ясовуватися автори цих послань.

По всій Америці, у даний час посилено заходи безпеки, на тлі повідомлень про можливу підготовку низки терактів 10-12 вересня з використанням начинених вибухівкою автомобілів.

За даними представників спецслужб, теракти можуть готувати три людини, які пройшли спеціальну підготовку у Пакистані і прибули до Америки через Дубаї у другій половині серпня. Один або двоє підозрюваних є громадянами США.

Нагадаємо, 11 вересня 2001 року бойовики-смертники захопили чотири пасажирські літаки і спрямували їх на башти Всесвітнього торгового центру, Пентагону і Білого дому. У результаті загинули близько трьох тисяч осіб.