Американець прийшов на фільм про Бетмена захищати глядачів з пістолетом і чотирма ножами

08 серпня 06:01

Поліцейські під час обшуку в кінотеатрі знайшли у 37-річного Скотта Сміта заряджений пістолет Glock з двома магазинами і чотири ножі. У будинку Сміта у передмісті міста Клівленд були виявлені сім пістолетів, 12 обрізів та ґвинтівок.

 

Поліція міста Вестлейк в американському штаті Огайо заарештувала під час нічного показу фільму про Бетмена "Темний лицар: відродження легенди" чоловіка, в сумці якого були виявлені пістолет і ножі, передає в середу агентство Рейтер з посиланням на лейтенанта поліції Рея Аркурі (Ray Arcuri).

В суботу за 30 хвилин до початку сеансу працівник кінотеатру повідомив офіцерові поліції про підозрілого чоловіка з великою сумкою армійського типу. Поліцейський, перевіривши вміст сумки 37-річного Скотта Сміта, знайшов заряджений пістолет Glock з двома магазинами і чотири ножі.

Сміт був заарештований поліцією. Йому, ймовірно, буде пред'явлено звинувачення, пов'язане з незаконним носінням при собі зброї.

В ході проведеного в понеділок обшуку в будинку Сміта у передмісті міста Клівленд були виявлені сім пістолетів і 12 обрізів та ґвинтівок, а також боєприпаси.

Сам Сміт заявив, що він приніс з собою в кінотеатр зброю, щоб захистити себе та інших людей.

За даними поліції, у Сміта раніше не було проблем з правосуддям.

- Американцеві, розстріляних на прем'єрі «Бетмена» 12 осіб, висунули 142 звинувачення

Як відомо, у ніч на 20 липня 24-річний Джеймс Холмс увійшов у залу кінотеатру в місті Аврора штату Колорадо незабаром після початку прем'єри фільму "Темний лицар: відродження легенди". Там чоловік розпилив сльозогінний газ, а потім відкрив стрілянину по глядачах. В результаті загинули 12 людей. Ще 58 відвідувачів кінотеатру отримали поранення різного ступеня тяжкості, 11 постраждалих були госпіталізовані у критичному стані.

"Стрільцю з Колорадо" Холмсу пред'явлені звинувачення за 24 епізодами у вбивстві першого ступеня і ще за 116 епізодами - у замаху на вбивство.

Мотиви скоєного Холмсом злочину досі незрозумілі, а при затриманні підозрюваний назвав себе кінозлодієм Джокером - заклятим ворогом Бетмена. !zn

Читайте також:

«Колорадському стрільцю», який влаштував бійню на прем’єрі «Бетмена», загрожує смертна кара

Американець, який розстріляв на прем'єрі «Бетмена» 12 людей, відмовився говорити на суді (відео)

Число жертв стрілянини у США на прем'єрі «Бетмена» зросло до 12 осіб

11 поранених при стрільбі в кінотеатрі у США залишаються в критичному стані

У США на прем'єрі фільму про Бетмена глядач застрелив 10 людей