"Аль-Каїда" показала прощальний запис смертників, які знищили вежі-близнюки (ВІДЕО)

13 вересня 14:51

Міжнародна терористична організація "Аль-Каїда" розповсюдила свої архівні відеозаписи, зроблені незадовго до теракту на Манхеттені 11 вересня 2001.

 

Терористична мережа "Аль-Каїда" розповсюдила на ісламістських інтернет-ресурсах відеозаписи, зроблені незадовго до теракту 11 вересня 2001 року.

В опублікованих роликах звучать зізнання двох із 19 смертників, які 11 років тому викрали чотири пасажирські літаки і спрямували їх у Нью-Йорк і Вашингтон.

В одному з опублікованих відеороликів знято терориста Халід аль-Мідара, одягненого в кітель, з білим тюрбаном на голові і автоматом. Він заявляє, що зачитує свою останню волю, пише пакистанська газета The News International з посиланням на американську SITE Intelligence Group, що займається моніторингом ісламістських медіа.

"Лідери арабських країн ... зайшли занадто далеко в зраді своїх народів, допустивши американських християн у країну двох святинь (Мекки і Медини)", - заявляє терорист.

За його словами, майбутня операція - це частина джихаду проти США і їх союзників.

В іншому відеозверненні присутній майбутній викрадач літаків - також одягнений у кітель і тюрбан - Салім аль-Хазма, який пояснює цілі теракту: "Це повинно об'єднати мусульман і вигнати вас (американців) з Аравійського півострова ... Мечеть "Аль-Акса" (в Єрусалимі) знеславлена ... а весь Аравійський півострів заполонений американцями та британцями, воюючими проти Аллаха".

Нагадаємо, згідно з офіційною версією, 11 вересня 2001 року терористи "Аль-Каїди" захопили чотири пасажирські літаки. Два з них врізалися у вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, один літак упав на Пентагон. Пасажири четвертого лайнера намагалися протистояти загарбникам. У підсумку лайнер впав у Пенсільванії. Всього жертвами трагедії стали 2977 осіб - громадяни США і ще 91 держави.

З нагоди річниці теракту 11 вересня "Аль-Каїда" також опублікувала відеозвернення нинішнього лідера угрупування Аймана аз-Завахірі, передає SITE Intelligence Group. Разом з ним до ісламістів звертається американський "спікер" терористів Адам Гадан.

У ролику Гадан зокрема звинувачує президента США Барака Обаму в брехні. За його словами, американці брешуть, заявляючи про те, що не ведуть війни проти ісламу: "Позиція Америки гранично ясна - це опозиція ісламу".

"Сьогодні мусульман вбивають в Ємені (на початку вересня в місті Рада американський безпілотник промахнувся мимо цілі і потрапив в автомобілі мирних громадян, загинуло не менше 13 осіб), завтра почнуть вбивати в Нью-Йорку і Лос-Анджелесі ... Гряде мусульманський Холокост", - заявляє терорист. !zn



Читайте також:

Посольство США в Берліні евакуювали через загрозу теракту

США евакуювали дипломатів з Лівії

Обама пообіцяв передати суду вбивць посла США в Лівії


У Лівії ісламісти в річницю теракту 9/11 вбили посла США (ВІДЕО)