Аль-Каїда погрожує США новими терактами

24 липня 15:03

Лідер іракського відділення Аль-Каїди похвалився, що організація планує велику терористичну операцію. Спецслужби США запевняють, що особливих загроз у країні немає, а іноземні лідери терористів часто роблять безпідставні заяви.

 

Лідер Аль-Каїди в Іраку Абу Бакр аль-Багдаді погрожує найближчим часом здійснити нові теракти в «серці» Сполучених Штатів Америки.

Він оприлюднив аудіозапис, в якому хвалиться, що члени Аль-Каїди планують велику терористичну операцію.

«Найближчим часом ви побачите їх у самому серці вашої країни, тому що наша війна проти вас вже почалася. Отже, чекайте їх», - заявив аль-Багдаді.

У свою чергу, Федеральні і місцеві спецслужби США заявили, що особливих загроз у країні немає, а іноземні лідери терористів часто роблять безпідставні заяви і погрози щодо США.

У ФБР вважають, що Нью-Йорк, в якому після терактів 11 вересня 2001 року було попереджено більше дюжини акцій терористів, не є зараз метою бойовиків.

«Не існує ніякої особливої ​​або реальної загрози в Нью-Йорку на даний момент», - сказав представник ФБР у Нью-Йорку Дж. Пітер Дональд.

Аль-Багдаді очолив іракський осередок Аль-Каїди в 2010 році. Він стверджував, що Америка як лідер невірних програла «війну проти мусульман» і скоро буде змушена визнати свою поразку.

За словами аль-Багдаді, бойовики-терористи вже на шляху до США. Цілі він не уточнював.

«Моджахеди вирушили, щоб переслідувати вашу армію, яка тікає, і вони поклялися, що ви зіткнетеся з більш суворими покараннями, ніж ті, які направляв на вас Усама (бін Ладен)", - заявив аль-Багдаді.

Крім погроз США, він анонсував, що в Іраку незабаром буде більше нападів і вбивств бійцями терористичного угруповання. !zn

Читайте також:

Родичі вбитого «терориста № 1» подали в суд на уряд США

«Аль-Каїда» планує підірвати літак на Олімпіаді

«Аль-Каїда» створила «людину-бомбу», стверджують ЗМІ