"Аль-Каїда" підтвердила смерть свого лідера

10 жовтня 19:21

Терористична мережа "Аль-Каїда на Аравійському півострові" підтвердила сьогодні повідомлення про загибель свого лідера Анвара аль-Авлакі в єменській провінції Ель-Джауф у результаті удару американської авіації.

 

Про це повідомила служба інтернет-моніторингу SITE. "Ми підтверджуємо ... відомості про мученицьку смерть нашого героя Анвара аль-Авлакі", - йдеться в повідомленні угруповання, яке тиждень тому спростовувало заяву про вбивство свого лідера.

Ватажок "Аль-Каїди на Аравійському півострові" був убитий 30 вересня в результаті спільної операції ЦРУ і військового спецназу.

ЦРУ відповідало за надання даних про місцезнаходження А. аль-Авлакі, спецназ - безпосередньо за проведення операції.

За свідченням адміністрації США, А.аль-Авлакі був знищений у результаті удару з повітря по автоколоні, в якій він знаходився. Конвой був обстріляний із застосуванням безпілотного літального апарату та бойового літака.

За деякими даними, до цього А.аль-Авлакі, громадянин США єменського походження, протягом трьох тижнів перебував під спостереженням спецслужб США, що чекали найбільш зручного моменту для проведення операції.