Активістку FEMEN заарештували на 15 діб за акцію проти московського патріарха Кирила

26 липня 18:27

Після суду над активісткою, яка зустріла Кирила словами «Изыди вон!», у FEMEN заявили, що «українки горді і вільні і ніколи не будуть цілувати ні міліцейський чобіт, ні попівський підрясник».

 

Активістку руху FEMEN Яну Жданову за протестну акцію проти московського патріарха Кирила в аеропорту «Бориспіль» в четвер вранці, було заарештовано на 15 діб.

Як повідомили у ВЗГ ГУ МВС України в Київській області, Бориспільський міськрайонний суд розглянув протокол про адмінпорушення і виніс рішення про адмінарешт на 15 діб.

При цьому в міліції не уточнили, де саме буде знаходитися в цей час активістка - в райвідділі або в ізоляторі тимчасового утримання.

«Бориспільський суд заарештував її на 15 діб», - повідомили в міліції.

- Кирила у Борисполі зустріла напівгола активістка FEMEN зі словами «Вийди геть!» (Фото, відео)

Як повідомила в четвер, 26 липня, ввечері прес-служба руху FEMEN, засідання суду проходило близько 20:00 по Києву.

«Суд прийняв рішення під тиском працівників СБУ та Генпрокуратури, постійно присутніх на допиті і під час суду, що загрожували мені кримінальною справою і тюремним строком», - цитує прес-служба слова Жданової.

Як повідомив адвокат руху Денис Овчаров, суд відмовився трактувати дії Ждановой як акцію протесту, «віддаючи перевагу бачити в ньому акт цинічного, одиночного хуліганства».

Рух FEMEN особливо підкреслює, «що українки горді і вільні і ніколи не будуть цілувати ні міліцейський чобіт, ні одягнений поверх нього попівський смердючий підрясник».

Як повідомлялося, під час підходу патріарха Кирила до журналістів на злітній смузі в аеропорту «Бориспіль» активістка FEMEN стрімко підбігла до нього з оголеними грудьми, вигукуючи: «Вийди геть». Приблизно в метрі від глави РПЦ її зупинив голова патріаршої прес-служби диякон Олександр Волков і співробітник служби безпеки.

Жданова була акредитована як позаштатна журналістка харківського видання «Вести». !zn

Читайте також:

FEMEN провели в Парижі акцію «Аллах створив мене голою!»

FEMEN провели 8 березня акцію в Стамбулі проти насильства над жінками

Українки з FEMEN спробували «вкрасти» урну з бюлетенем Путіна (відео)

Московський патріарх Кирило прибув в Україну