Активістки FEMEN вимагали припинити «європейський цирк» влади

21 травня 11:16

Активістки руху FEMEN намагалися провести свою акцію біля сцени, де проходила офіційна церемонія відкриття Дня Європи.

 

Під час виступу глави Київської міськадміністрації Олександра Попова дві оголені дівчата підійшли впритул до сцени. На обох були надіті клоунські носи, і вони скандували: «Припиніть цей цирк, ми хочемо в Європу

Правоохоронці забрали активісток з-під сцени, після чого офіційні гості продовжили свій виступ.
У церемонії взяли участь міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, голова КМДА О. Попов, голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, а також посли ряду європейських країн в Україні.
«Дев'ятий рік поспіль ми святкуємо День Європи. У цей день ми бачимо наскільки красивий Київ і наскільки прекрасна Україна», - заявив К. Грищенко.
При цьому глава МЗС підкреслив, що потреба зближення України і ЄС є двосторонньою. «Сьогодні ми бачимо, що Європа б'ється в серці України», - додав він.
Ж. Тейшейра висловив надію, що святкування Дня Європи в Києві буде проводитися щорічно, і це допоможе зближенню України та ЄС.
У свою чергу О. Попов заявив, що Київ прагне до того, щоб стати однією з провідних столиць Європи.
На завершення офіційної церемонії відкриття в небо були випущені жовто-блакитні кульки, після чого на Майдані Незалежності розпочався концерт дитячих творчих колективів.