Активісти зруйнували будівництво незаконного храму Московського патріархату у київському парку (відео)

04 травня 19:50

Будівництво храму є незаконним, запевняє представник об'єднання «Самоврядна громада» Інна Плотникова. Представник забудовника заявив, що у нього є «головне - церковне благословення».

 

Під час зустрічі жителів Дніпровського району Києва з приводу незаконного будівництва храму Української православної церкви (Московського патріархату) невідомі юнаки в масках почали руйнувати огорожу, будівельні вагончики і саме будівництво. Будівельники відійшли вбік і їм не заважали.

Молоді люди скандували «Поверніть нам парк!», а коли на місце прибули правоохоронці, втекли з місця події. Незабаром одного з них затримала міліція.

Будівництво храму є незаконним, запевняє представник об'єднання «Самоврядна громада» Інна Плотникова.

«Проект храму не погоджений ні з місцевою громадою, ні з владою. У нас є відповідь Київської міськдержадміністрації, в якій йдеться, що дозволу на храм у парку Перемоги не давали. Окрім того, з копії проекту, яку ми змогли отримати, видно, що храм та прилеглі споруди займають дуже велику частину зеленої зони», - сказала вона.


Те, що ніякої церкви в цьому парку офіційно не зареєстровано, підтвердили і правоохоронці, які прибули на місце конфлікту.

Разом з тим представник забудовника, який відмовився представитися, запевнив, що у нього є «головне - церковне благословення на будівництво». !zn

Читайте також:

Активісти підпалили екскаватор забудовників у Святошинській лісопарковій зоні

У київському сквері за ніч зрубали 84 дерева