«АероСвіт» домовився з пілотами: страйк припинився

01 серпня 13:52

Авіакомпанія «АероСвіт» домовилася з пілотами літаків Boeing 737, які сьогодні відмовилися виконувати рейси.

 

Страйк, який призвів сьогодні до затримки 5% рейсів авіакомпанії, був пов'язаний із вимогою Ліги лінійних пілотів індексації виплат, здійснених адміністрацією авіакомпанії в період соціально-економічної кризи, а також включення в договір нового положення про оплату пілотів Boeing 737, що передбачає підвищення рівня оплати праці приблизно на 18%.

В авіакомпанії повідомили, що адміністрація не була попередньо повідомлена профспілкою Ліги лінійних пілотів про заздалегідь сплановану акцію і не змогла вжити своєчасних заходів для її запобігання.

Домовитися про вильоти із зарубіжних та українських аеропортів до аеропорту базування «Бориспіль» вдалося через 4 години після початку акції протесту. Згодом було прийнято рішення про відновлення вильотів з аеропорту «Бориспіль». У даний час всі затримані рейси готуються до вильоту, - відзначили в «АероСвіт».

Як повідомлялося, у понеділок, 1 серпня, ранкові рейси у Донецьк, Сімферополь та Одесу з «Борисполя» були скасовані або перенесені через страйк пілотів літаків Boeing компанії «АероСвіт».

При цьому наголошувалося, що через затримки з вильотами деякі пасажири у Туреччині не можуть дістатися додому. Зокрема повідомлялося, що в міжнародному аеропорту ім. Ататюрка (Стамбул, Туреччина) в зоні вильоту аеропорту не можуть вилетіти 67 пасажирів (громадяни України та Туреччини).