Адвокат дружини Мазурка запевнив, що експертизу ДНК неможливо зробити за кілька днів

17 жовтня 05:35

Міліція не могла так швидко провести експертизу ДНК, бо ця процедура триває до місяця. Адвокат дружини Ярослава Мазурка заявив, що міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко назвавши прізвище підозрюваного, порушив кодекс.

 

Адвокат дружини Ярослава Мазурка Лаврентій Кухалейшвілі озвучив ряд претензій до слідства й особисто до Захарченка.

Лаврентій Кухалейшвілі зазначив, що експертизу ДНК не можна було провести так швидко, а міністр нібито порушив закон, назвавши прізвище Ярослава як підозрюваного.

«Як міліція могла за кілька днів провести експертизу ДНК? Така експертиза проводиться від 2 до 4 тижнів, це ж ціла процедура. Запитайте в експерта, який проводить такі аналізи, він вам це підтвердить. До того ж біологічний матеріал з квартири Мазурка забрали на наступний день після того, як міністр назвав його ім'я. Обшук був на наступний день. Які матеріали вони могли вилучити на місці злочину, якщо там не залишилося його слідів крові? Кепка, яку там залишив злочинець, але він же її щойно купив, як там могло залишитися волосся?», - сказав він, пише Сегодня.

Адвокат зазначив, що у нього є три версії того, чому в даний момент ховається Мазурок.

- Провину Мазурка у вбивстві охоронців ТРЦ «Караван» до затримання довести не зможуть

«У мене мінімум три версії з цього приводу, але я не буду їх озвучувати, тому що поки це тільки версії і є таємниця слідства. Міністр назвав його прізвище і заявив, що це Ярослав вбив, він порушив кодекс, і тепер у родини проблеми, донька перейшла на індивідуальне навчання, дружина боїться вийти з дому», - сказав він.

Раніше Захарченко запевнив, що у МВС є повна впевненість, що злочин у «Каравані» скоїв саме Мазурок. «Пам'ятаєте, я першу заяву робив, що у нас є підозрюваний і ми проводимо низку експертиз, в тому числі експертизу ДНК, експертизу за відбитками пальців та інші. Після їхнього проведення, експерти зробили висновки стовідсоткові, що це саме та людина», - сказав він.

-В опозиції вважають пошуки «караванського» стрільця передвиборчим «реаліті-шоу»

26 вересня в столичному торгово-розважальному центрі «Караван» відвідувача, якого запідозрили у крадіжці, відкрив вогонь з вогнепальної зброї по співробітниках охорони, в результаті чого троє чоловіків загинуло на місці. Сам він встиг втекти.

Охоронця, який вижив під час стрілянини, прооперували у Київській лікарні швидкої допомоги. Стан його оцінюється як дуже важкий.

У правоохоронних органах висунули припущення, що вбивцею міг бути чоловік, який мав відношення до силових структур, оскільки характер поранень говорить про те, що він стріляв на ураження.

Гіпермаркет оголосив нагороду - 100 тис. грн за цінну інформацію про злочинця.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив, що вбивцею є уродженець Львівської області 1974 року народження на ім'я Ярослав Мазурок.

Раніше повідомлялося про те, що 5 жовтня Мазурка бачили в автомобілі, після чого був оголошений план-перехоплення. !zn

Читайте також:

Правоохоронці заявили, що 99% інформації про «караванського стрільця» не відповідає дійсності

Міліція скасувала план-перехоплення «караванського стрільця»

Міліція шість разів за день виїжджала заарештовувати вбивцю охоронців «Каравану»

У МВС впевнені на 100%, що стрілець із «Каравану» - Мазурок

Експертиза куль «караванського стрільця» допоможе розкрити інші злочини