Вчені разом з міліцією готують до Євро-2012 роботів

26 лютого 15:54

Роботи зможуть розпізнавати вибухові пристрої, проникати в приміщення і замінювати вибухотехніків і саперів.

 

Працівники науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при МВС у Київській області та співробітники Інституту кібернетики ім. Глушкова домовилися створити трансформерів для заміни людей в екстремальних ситуаціях.

«Домовилися про майбутню співпрацю, - йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС. - Разом розробити і створити трансформерів, які могли б повністю замінити людей в будь-якій екстремальній ситуації».

Повідомляється, що 24 лютого вчені інституту побували в експертно-криміналістичному центрі при ГУ МВС у Київській області та ознайомилися з розробками міліцейських експертів в області робототехніки. Вченим були продемонстровані роботи, які можуть розпізнавати вибухові пристрої, проникати в невеликі приміщення з функцією відеоспостереження, замінювати вибухотехніків і саперів за необхідності створення вибуху на певній відстані.

При цьому, як наголошується в повідомленні, кожна з моделей вимагає доопрацювання, на що поки не вистачає фінансування.

Також, на думку міліції, розробки робототехніки можуть стати корисними і вкрай необхідними для забезпечення охорони громадського порядку та безпеки під час чемпіонату Європи з футболу, який пройде влітку в Україні. !zn

Читайте також

На фермах в Японії рис і пшеницю будуть вирощувати роботи

Єжель має намір скоротити армію і воювати за допомогою роботів

Американці ставлять на озброєння бойових роботів