Вчені наблизилися до розгадки існування Всесвіту

09 березня 07:34

Вчені знайшли спосіб керувати атомом «антиводню». Незабаром це відкриття може дати відповідь на головне питання: чому існує Всесвіт.

 

Вчені наблизили той момент, коли можна буде з упевненістю відповісти на питання, чому існує Всесвіт.

Команда вчених з різних країн, що працюють на базі лабораторії ЦЕРН у Швейцарії знайшла спосіб керувати атомом «антиводню».

Цей перший успішний досвід взаємодії з атомом антиречовини дає вченим надію більше дізнатися про його властивості.

Антиматерія руйнується одразу після створення, тому вченим довелося розставляти «пастки» в вакуумі - вперше це вийшло минулого літа. Відтоді дослідникам вдалося зібрати більш-менш чітке уявлення про структуру антиматерії.

«Ми продемонстрували, що ми можемо досліджувати внутрішню структуру атомів антиводню, тепер ми знаємо, що в принципі це можливо», - заявив один з дослідників антиматерії Джеффрі Хангст.

«Водень є найпоширенішим елементом у Всесвіті, і ми прекрасно розуміємо його структуру. Тепер ми, нарешті, починаємо розбиратися в структурі антиводню. Чи відрізняються вони? Час покаже», - додав він.

Згідно з науковими теоріями, кожен вид матерії у Всесвіті, створеної після Великого вибуху, повинен супроводжуватися рівною кількістю антиматерії, тобто своєрідним дзеркалом, ідентичним за структурою, але з прямо протилежними властивостями.

Проблема полягає в тому, що коли атоми речовини зустрічаються з відповідними елементами антиматерії, вони одразу ж знищуються. Це породжує головну загадку Всесвіту - чому ж ми існуємо. !zn

Читайте також:

Вчені: Після Великого вибуху Всесвіт був рідким

Знаменитий британський астрофізик прийшов до висновку, що Бога немає

Вчені вважають, що дізналися остаточну долю Всесвіту