Вчені «лякають» Путіна льодовиковим періодом

20 квiтня 10:36

Новий льодовиковий період неминучий, але не раніше, ніж через 10 тис. років, сказали Володимиру Путіну російські вчені, коли прем'єр поставив питання про те, в якій фазі кліматичних змін Земля знаходиться зараз. Людство зараз живе в найтривалішому міжльодовиковому періоду, пояснили Путіну.

 

Черговий льодовиковий період на Землі настане через 10-12 тис. років, заявив російський вчений, учасник антарктичної експедиції Володимир Липенко.

У п'ятницю разом з іншими учасниками експедиції Липенко зустрівся з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним. Під час бесіди вчені розповіли голові уряду про дослідження, проведені на російській станції «Восток» в Антарктиді.

За допомогою технологій буріння фахівці досліджують кліматичні зміни, що відбувалися на Землі протягом кількох сотень тисяч років.

В ході зустрічі прем'єр-міністр зацікавився результатами проведеної роботи і поставив питання про те, в якій фазі кліматичних змін Земля перебуває зараз - на шляху до загального потепління або похолодання.

За словами Ліпенкова, людство зараз живе у найбільш тривалому міжльодовиковому періоду.

«Тільки 400 тис. років тому орбітальні параметри Землі були такими самими, як в голоцені (там був дуже довгий міжльодовиковий період - 28 тис. років)», - сказав Липенко.

Саме той період вчений назвав аналогом сучасного часу у масштабі кліматичної історії. При цьому зазначив Липенко, людство вже прожило першу половину цього міжльодовикового періоду.

«У нас попереду ще 10-12 тис. років такого нормального стану: без різких катастрофічних змін рівня Світового океану, без різких змін температури», - сказав Липенко.

Путін уточнив, що ж чекає на Землю після цього.

«Цілком неминуче похолодання. Через 10-12 тис. років, я не можу сказати з точністю до року, почнеться нове заледеніння. Неминуче настане новий льодовиковий період», - сказав учений. !zn

Читайте також:

Вчені спростували теорію глобального потепління

Рівень світового океану у результаті глобального потепління може піднятися на 20 метрів

Частка парникових газів в атмосфері досягла рекордного рівня за всю історію людства