Учені виявили планету, потенційно придатну для життя

09 листопада 13:34

На планеті HD 40307g не надто холодно і не дуже спекотно. Планета обертається навколо своєї осі, а це передбачає зміну дня і ночі, що робить умови на ній ще більш схожими на земні.

 

Вчені виявили на відстані 42 світлових років від нашої Сонячної системи, в сузір'ї Живописця, планету, клімат якої може виявитися придатним для життя, пише The Independent.

Планета, названа HD 40307g, знаходиться від свого сонця саме на такій відстані, щоб на поверхні могла існувати рідка вода. Орбіта планети пролягає в так званій зоні Золотоволоски, тобто на такій відстані, де температури не дуже високі і не занадто низькі для підтримки життя, пише кореспондент.

«Точно так само, як Золотоволосці подобалася каша, яка не дуже гаряча і не занадто холодна, так і ця планета - і її супутники - знаходяться на орбіті, співвідносній з земною, що збільшує ймовірність населеності», - сказав професор Х'ю Джонс з Університету Хартфордшира .

Окрім того, «вчені вважають, що ця планета обертається навколо своєї осі, а це передбачає зміну дня і ночі, що робить умови на ній ще більш схожими на земні», додає кореспондент Джон Хелл. !zn

Читайте також:

Вчені математично довели можливість інопланетного походження життя

Астрономи знайшли планету, яку освітлюють чотири сонця

Астрономи виявили в сузір'ї Змієносця скупчення молекул цукру