У межах Чумацького шляху виявлено сім планет, які можуть бути придатними для життя

11 грудня 08:26

Астрономам в межах Чумацького шляху вдалося виявити 80 планет, співвідносних за розміром із Землею. Тільки сім із них знаходяться від своїх зірок на такій відстані, яке допускає присутність на планетах води.

 

Астрономи виявили сім планет в межах Чумацького шляху, які теоретично можуть бути придатними для життя, пише британська газета The Independent.

Рік тому група вчених створила Каталог екопланет за межами Сонячної системи, в який заносять планети, що можуть бути придатними для життя.

Для своїх пошуків вчені з Лабораторії вивчення життя на інших планетах, що базується в Пуерто-Ріко, використовують дані обсерваторії у Чилі і космічного телескопа «Кеплер». Всього астрономам вдалося виявити 80 планет, за своїм розміром співвідносних з нашою Землею, проте лише сім з них знаходяться від своїх зірок на такій відстані, яке допускає присутність на планетах води.

Астрономи відзначають, що нові технології дозволять значно прискорити пошук нових екзопланет, а найкращою знахідкою стане планета, максимально відповідна параметрам Землі. !zn

Читайте також:

Учені виявили планету, потенційно придатну для життя

Перший в історії людства космічний апарат, який залишає Сонячну систему, вийшов на «магнітну трасу» (ФОТО)

Вчені математично довели можливість інопланетного походження життя

Астрономи знайшли планету, яку освітлюють чотири сонця

Астрономи виявили в сузір'ї Змієносця скупчення молекул цукру