У китайській пустелі виявили загадкові квадрати

01 листопада 06:38

Один із супутників зафіксував ланцюжок незвичайних квадратів довжиною у кілька кілометрів у китайській пустелі Такла-Макан.

 

Співробітник Політехнічного університету італійського міста Турина Амелія Кароліна, яка будує свої дослідження на вивченні світу за допомогою інтернету, виявила на Google Maps ланцюжок з великих квадратів, розташованих у шаховому порядку в китайській пустелі.

Невпізнаний об'єкт розташований поблизу міста Чарлик. Незграбні квадрати далеко не ідеальної форми є чи то земляними насипами, чи то ямами. Як би там не було, довжина граней кожного об'єкта становить близько 40 метрів.

Об'єкти могли з'явитися у пустелі Такла-Макан не раніше 2004 року. Турина Амелія Кароліна пов'язує їхню появу з нещодавніми заявами влади Китаю про виявлення в даній місцевості покладів нікелевої руди. Тому, можливі, квадрати є слідами геологорозвідувальних досліджень. Є, щоправда, і більш цікаві версії походження восьмикілометрового ланцюжка.

Деякі користувачі Інтернету вважають, що це може бути секретне кладовище жертв якої-небудь епідемії або супротивників правлячого в Китаї режиму. Також, зрозуміло, багато хто не заперечує інопланетне походження квадратів. У минулому році в КНР вже були виявлені непізнані об'єкти у вигляді смуг і кіл. Їхнє походження досі невідомо. !zn

Читайте також:

Археологи розкопали стародавнє місто Європи, побудоване до винаходу колеса

У Криму виявлено винний завод будівлі IV століття до нашої ери

Виявлено найдавніше королівське поховання майя (ФОТО)

Поруч з Бермудським трикутником вчені знайшли затонуле місто (ВІДЕО)