Російські вчені сподіваються клонувати мамонта

13 вересня 17:50

Рештки мамонта було знайдено минулого тижня в тунелі глибиною 5-6 метрів, який вирили місцеві жителі, які шукали цінні кістки мамонта. Тепер з виявлених у сибірській вічній мерзлоті рештків спробують витягти хоча б одну живу клітину.

 

Вчені, які виявили в Якутії добре збережені останки мамонта, сподіваються, що їм вдасться витягнути з них клітини для клонування вимерлої тварини.

Очолювана російськими фахівцями міжнародна експедиція знайшла в Усть-Янському районі Якутії шерсть мамонта з шматками жиру і кілька кісток, серед іншого одну з кістковим мозком.

Останки було знайдено минулого тижня в тунелі глибиною 5-6 метрів, який вирили місцеві жителі, які шукали цінні кістки мамонта. Тепер з виявлених у сибірській вічній мерзлоті рештків спробують витягти хоча б одну живу клітину.

Однак повідомлення про те, що вчені знаходяться буквально в одному кроці від клонування мамонта, виявилися перебільшеними.

Професор Північно-Східного федерального університету Семен Григор'єв підкреслив, що про виявлення живих клітин поки не йдеться - на даний момент вчені знайшли лише одне зовні неушкоджене клітинне ядро.

За словами вченого, на те, щоб визначити, чи є матеріал придатним для клонування, може піти декілька місяців. Вчені і раніше знаходили кістки мамонтів, проте живих клітин в них не збереглося. !zn

Читайте також:

Встановлено ​​причину вимирання мамонтів: люди не винні

Японські вчені пообіцяли через 4 роки відродити мамонта


Вчені: Життя на Землі зародилося в прісній, а не в солоній воді

Виявлено останки найдавніших тварин