Поруч з Бермудським трикутником вчені знайшли затонуле місто (ВІДЕО)

24 жовтня 09:09

В районі Бермудського трикутника вчені виявили руїни підводного міста. Дані споруди можуть належати до докласичного періоду карибської та центральноамериканської історії.

 

Група канадських учених знайшла підводне місто поблизу Бермудського трикутника. Спеціальний робот зробив знімки стародавніх руїн, які наводять на думки про Атлантиду - легендарний затонулий континент.

Дослідники під керівництвом Пола Вайнцвейга і Паулін Заліцкі виявили руїни міста за 700 метрів на північ від східного узбережжя Куби. На зроблених роботом фотографіях можна розгледіти монументальні будови - в тому числі, чотири гігантські піраміди. Одна з них навіть схожа на споруду зі скла. Крім того, вчені виявили скульптуру, схожу на сфінкса, і кілька величезних плит з гравіюванням.

На думку експертів, ці споруди належать до докласичного періоду карибської та центральноамериканської історії. Населяли це місто представники цивілізації, схожої з жителями Теотіуакана (древнє місто, розташоване за 50 кілометрів від Мехіко; його вік - близько 2 тисяч років-ред.).


А ось до Атлантиди це місто, схоже, стосунку не має. Архітектурні особливості знайдених будівель свідчать на користь того, що місто побудували стародавні індійці, як мінімум, півтори-дві тисячі років тому. Тоді як Атлантида, згідно зі згадуванням у давньогрецького мислителя Платона, зникла у 10 тисячолітті до нашої ери. За легендою, її згубила повінь і найсильніший землетрус або виверження вулкана. !zn

Читайте також:

У Мексиці в місті ацтеків знайшли священне дерево Віцліпуцлі (фото)

У Туреччині виявлено дивні хетські рельєфи із зображенням зниклих левів (фото)

Біля Хортиці з дна Дніпра підняли човен часів Київської Русі (фото)

Мода з кам’яного століття: Археологи розкопали сумочку з зубами віком 4 тис. років