Політ приватного корабля до МКС знову відкладено

03 травня 06:23

Причиною перенесення старту стала необхідність додаткових перевірок програмного забезпечення. Нові терміни можливого запуску Dragon поки не називаються.

 

Перший політ приватного корабля Dragon до Міжнародної космічної станції, раніше запланований на 7 травня, відкладено. Про це йдеться в заяві власника апарату - компанії SpaceX.

Як відзначили в компанії, причиною перенесення старту стала необхідність додаткових перевірок програмного забезпечення. Нові терміни можливого запуску Dragon поки не називаються.

Старт першого приватного корабля до МКС відкладався вже кілька разів. Спочатку запуск Dragon було заплановано на 30 листопада 2011 року, однак ця дата була перенесена через те, що у Роскосмоса виникли сумніви у відповідності польоту нормам безпеки.

Згодом старт Dragon був запланований на лютий 2012 року, однак кілька разів відкладався з технічних причин. В середині квітня НАСА дало дозвіл на здійснення польоту, після чого новою датою запуску було оголошено 7 травня.

Dragon є універсальним космічним кораблем, який може бути використаний як у якості вантажівки, так і в якості пілотованого апарату. Перший політ Dragon, під час якого корабель здійснив два витки навколо Землі і приводнився в Тихому океані, відбувся у грудні 2010 року. !zn

Читайте також:

Призначена нова дата першого польоту до МКС приватного корабля

Перший приватний космоліт вирушить до МКС наприкінці квітня

Росія запустить новий модуль МКС у 2012 році

Україна увійшла до п'ятірки країн-лідерів за кількістю космічних пусків