Новий "ядерний двигун" дозволить людству здійснювати міжзоряні перельоти

19 травня 12:51

Зараз Росія створює космічний транспортно-енергетичний модуль з електроруховою установкою, яка буде отримувати електроенергію від ядерної енергоустановки мегаватного класу.

 

Створення ядерної електрорухової установки дозволить людству в майбутньому здійснювати міжзоряні перельоти, вважає президент РКК "Енергія" Віталій Лопота.

"Наша зірка Сонце обертається навколо центру галактики зі швидкістю близько 220 км/с. Тому, щоб долетіти до інших зірок нашої галактики, потрібно досліджувати нові технології руху, використовувати нові фізичні принципи. Хімічні двигуни здатні забезпечити викид робочого тіла зі швидкістю близько 4 км/с, електрореактивні двигуни дозволяють викидати робоче тіло зі швидкістю до 100 км/с ", - сказав він журналістам.

За словами Лопота, в даний час у Росії створюється космічний транспортно-енергетичний модуль з електроруховою установкою, яка буде отримувати електроенергію від ядерної енергоустановки мегаватного класу.

"Є, звичайно, певні труднощі, тому що ніхто ще не займався таким проектом. Були проекти космічних ядерних енергоустановок рівня потужності не більш 10-100 кіловат, а зараз ми замахнулися на 1 мегават", - розповів він. !zn

Читайте також:

Астрономи вирахували, як далеко дійшов сигнал із Землі в пошуках інших цивілізацій