Новий вид дрібних прісноводних рибок назвали на честь Барака Обами

30 листопада 07:32

Ім'я Etheostoma obama отримав нещодавно відкритий вид прісноводних риб на честь президента США Барака Обами. Новий вид належить до сімейства окуневих. Риба мешкає у струмках і річках Північної Америки. Дорослі особини виростають до 48-ми міліметрів у довжину і мають помаранчевий окрас з синіми вкрапленнями.

 

Американські вчені назвали нещодавно відкритий вид риб на честь президента США Барака Обами.

Ім'я Etheostoma obama отримав нещодавно відкритий вид прісноводних риб, що належать до сімейства окуневих. Риба мешкає у струмках і річках Північної Америки. Дорослі особини виростають до 48-ми міліметрів у довжину і мають помаранчевий окрас з синіми вкрапленнями.

Вчені підкреслили, що вирішили назвати новий вид на честь Барака Обами, щоб таким чином висловити йому вдячність за дії, спрямовані на захист навколишнього середовища. Вони підкреслили, що Обама став одним з перших американських лідерів, який заговорив про необхідність дбайливого ставлення до природи у світовому масштабі.

Etheostoma obama стала не першою рибою, названої на честь президента США. Раніше подібної честі були удостоєні Теодор Рузвельт, Джиммі Картер та Білл Клінтон, які також відзначилися різними ініціативами, спрямованими на захист навколишнього серед. Крім цього, ще один вид риб був названий на честь колишнього віце-президента США Альберта Гора. !zn

Читайте також:

Перемогу Обамі на виборах забезпечили сексуальні меншини

Після переобрання Обами в 20 штатах розпочався збір підписів за вихід зі складу США

91-річна бабуся Обами станцювала після перемоги онука (ВІДЕО)

Обама пообіцяв Америці настання кращих часів