НАТО відмовилося втручатися у сирійський конфлікт

10 вересня 13:21

Генсек Альянсу запевнив, що НАТО не планує «гуманітарну інтервенцію для Сирії». У той же час, він закликав президента Сирії поважати законні вимоги свого народу.

 

НАТО не має наміру грати якусь роль у сирійському конфлікті. Про це заявив генеральний секретар організації Андерс Фог Расмуссен заявив, відповідаючи на запитання журналістів про можливість участі Північноатлантичного альянсу в «гуманітарній інтервенції для Сирії».

У той же час, Расмуссен зазначив, що в країні склалася неприйнятна ситуація і що «президент Сирії (Башар Асад) повинен поважати законні вимоги свого народу».

- Для Асада у Москві приготували сотні квартир. Переїзд готується найближчим часом

Нагадаємо, на початку вересня спільний спеціальний представник ООН і Ліги арабських держав (ЛАД) Лахдар Браха заявив, що арабські країни не розглядають можливість введення своїх військ до Сирії.

Він підкреслив, що «військове втручання в Сирію буде означати провал дипломатичних зусиль».

«Для мене такого варіанту не існує, і, відверто кажучи, не буде існувати ані завтра, ані післязавтра», - сказав дипломат.

Протистояння лояльних Асаду сил і повстанців у Сирії триває з весни 2011 року. За оцінками правозахисників, за цей час у Сирії загинули не менше 20 тисяч осіб.

На нещодавньому засіданні міністрів закордонних справ Ліги арабських держав президент Єгипту Мухаммед Мурсі закликав усіх, хто може вплинути на «деспотичний» режим у Дамаску, вимагати припинити кровопролиття в країні і перейти до мирної демократії.

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Асад стоїть на чолі терористичного режиму, якщо допускає масове вбивство свого цивільного населення. !zn

Читайте також:

Після переговорів Клінтон з Путіним розбіжності щодо Сирії зберігаються

Сирійські повстанці збили два урядових МіГи (ВІДЕО)

Асад заявив, що Сирія поплатилася за відмову підкорятися Заходу