Китайські вчені збільшили Велику стіну більш ніж удвічі

06 червня 07:13

Будівництво Великої китайської стіни почалося у V - III століттях до нової ери. Раніше археологи заміряли лише ті ділянки Великої стіни, які були побудовані в епоху династії Мін (1368 - 1644).

 

Стіна ніколи не була єдиним оборонним спорудженням - вона будувалася у різних частинах країни при різних династіях у різних цілях.

Велика китайська стіна виявилася набагато довшою, ніж було прийнято вважати раніше - за останніми даними її протяжність становить не 8,85 тисячі, а 21,196 тисячі кілометрів, повідомляють місцеві ЗМІ.

Згідно з результатами дослідження, розпочатого Державною адміністрацією у справах культурної спадщини ще в 2007 році, загальна протяжність споруди більш ніж удвічі перевищує відомі раніше дані. Справа в тому, що раніше археологи заміряли лише ті ділянки Великої стіни, які були побудовані в епоху династії Мін (1368 - 1644). Їхня загальна протяжність склала 8,85 тисячі кілометрів.

В рамках останнього масштабного дослідження археологи вивчили майже 44 тисячі ділянок стіни і її форпостів, створених у різні періоди китайської історії. Загалом їм вдалося виявити 21 тисячу 196,18 кілометра споруд, причому від деяких фрагментів залишився лише фундамент.

За останніми даними, на сьогоднішній день лише 8,2% від загальної протяжності стіни, спорудженої в період династії Мін, зберігає свій первозданний вигляд, тоді як понад 74% отримало серйозні пошкодження.

Велика китайська стіна є одним з головних символів Піднебесної. Її будівництво почалося в період Воюючих царств у V - III століттях до нової ери. Всупереч існуючим помилкам, стіна ніколи не була єдиним оборонним спорудженням - вона будувалася у різних частинах країни при різних династіях у різних цілях.

У 1987 році Велика китайська стіна включена у список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. !zn

Читайте також:

Знайдено раніше невідому ділянку Великої китайської стіни

Археологи знайшли ще 20 км Великої китайської стіни

Звичайні «чудеса». Об'єктивні рейтинги чи суб'єктивні спекуляції?


Китай вперше став лідером ринку витворів мистецтва