Ізраїльські вчені знайшли єврейські гени в американських індіанців

30 травня 17:26

Індіанці Колорадо ніколи не демонстрували знайомства з єврейськими звичаями і не мають усних переказів, які б дозволяли пов'язати їх з заокеанськими предками.

 

Ізраїльські дослідники знайшли у північноамериканських індіанців генетичні ознаки спорідненості з європейськими євреями, висхідного до епохи Христофора Колумба, пише газета «Гаарец».

Учені з медичного центру «Шеба» виявили у нащадків індіанців, що перебралися два століття тому з Мексики в США і осіли в штаті Колорадо, мутацію гена BRCA1, характерну для євреїв-ашкеназі і винну в підвищеному ризику виникнення раку грудей і яєчників.

Той же вид мутації було раніше виявлено в сім'ях іспаномовних американців, чиї предки емігрували також в Сполучені Штати з Мексики і країн Південної Америки.

«Коли взяті проби було піддано комп'ютерному генетичному аналізу з'ясувалося, що у всіх них був спільний предок: єврей, який переїхав з Європи в Новий світ 600 років тому, в період коли Христофор Колумб відкрив Америку, а з Іспанії було вигнано єврейське населення», - йдеться в публікації.

Автори дослідження при цьому відзначають, що індіанці Колорадо ніколи не демонстрували знайомства з єврейськими звичаями і не мають усних переказів, які б дозволяли пов'язати їх з заокеанськими предками. !zn

Читайте також:

У бразильських джунглях виявили невідоме плем'я індіанців

Експедиція в дельту Амазонки виявила «загублений світ»

Америку відкрили не Колумб і не вікінги, а мисливці кам'яного століття з Європи

Археологи знайшли в Бразилії найдавніший наскельний малюнок