Індія на три роки скоротила терміни для експедиції на Марс

20 квiтня 06:10

Індія планує здійснити у кінці 2013 року експедицію на Марс. На еліптичну орбіту Марса з віддаленням від 50 до 800 тисяч км буде виведено космічний апарат, на якому розміститься близько 25 кг науково-дослідного устаткування. Раніше реалізація цього проекту була запланована на 2016-18 роки, але уряд країни збільшив його фінансування.

 

Індійська організація космічних досліджень (ISRO) планує здійснити в кінці 2013 року експедицію на Марс, повідомив у п'ятницю журналістам її офіційний представник Сатіш.

Старт ракети PSLV-XL заплановано на листопад майбутнього року. За її допомогою на еліптичну орбіту Марса з віддаленням від 50 до 800 тисяч км буде виведено космічний апарат, на якому розміститься близько 25 кг науково-дослідного устаткування.

«Передбачається, що експедиція дозволить нам вивчити стан навколишнього середовища, геологію Червоної планети, отримати дані про її походження та еволюцію, а також про можливість існування там якихось форм життя», - заявив Сатіш.

Для здійснення престижної «Місії Марс», за словами спікера ISRO, «все готово, і космічне агентство очікує тільки формального схвалення уряду Індії».

Раніше реалізація цього проекту була запланована на 2016-18 рр., але уряд країни збільшив його фінансування, тому терміни його реалізації були скорочені. !zn

Читайте також:

Індія успішно випробувала міжконтинентальну ракету (відео)

Вчені запропонували шукати життя на Марсі під метеоритними кратерами


НАСА розробить марсіанську стратегію на найближчі 20 років

Росія до 2030 року створить мережу станцій на Марсі і висадить космонавтів на Місяць

Україна не зможе вступити в Європейське космічне агентство без збільшення фінансування галузі