Гепард встановив новий світовий рекорд в бігу на 100 метрів (відео)

06 серпня 19:51

Цього разу гепард Сара збільшила розрив між людьми і тваринами, відновивши власне досягнення. Гепард подолав 100-метрову дистанцію за 5,95 секунди, розігнавшись до швидкості 98 кілометрів на годину! Рекорд людини - 9,58 сек.

 

Той факт, що гепард здатний обігнати найшвидшу людину здається цілком природним, оскільки сили явно не рівні. Проте в даному випадку мова йде не про пересічну тварину, а про рекордсменів серед собі подібних: гепард Сара із зоопарку Цинциннаті (Cincinnati Zoo) - найшвидша сухопутна тварина у світі.

У 2009 році Сара вже ставала чемпіонкою, пробігши дистанцію в 100 метрів за 6,13 секунди, побивши таким чином досягнення південноафриканського гепарда-самця на ім'я Найя (Nyana). Він подолав стометрівку за 6,19 с.

- Розкрито секрет феноменальної швидкості гепардів

У тому ж 2009 році золотий медаліст нинішньої лондонської Олімпіади Усейн Болт поставив світовий рекорд серед людей: спортсмен пробіг 100 метрів за 9,58 секунди. Проте, як бачимо, йому не вдалося перевершити гепардів.

Цього разу Сара збільшила розрив між людьми і тваринами, відновивши власне досягнення. Гепард подолав 100-метрову дистанцію за 5,95 секунди, розігнавшись до швидкості 98 кілометрів на годину!

Примітно, що, як і чемпіонам серед людей, для встановлення рекорду Сарі знадобилася мета, причому яка візуально спостерігається: гепард переслідував пухнасту ляльку у вигляді собаки.

Ямайський бігун встановив новий рекорд у стометрівці на Олімпіаді-2012 (відео)

Співробітники зоопарку Цинциннаті, що зафіксували досягнення, відзначають, що гепарди воістину народжені для швидкості. Вчені навіть спробували встановити причини їхньої феноменальної швидкості. А ще на честь цих граціозних і дуже швидких кішок був названий робот, який також є рекордсменом серед своїх "побратимів".

"Мета зоопарку Цинциннаті - надихати відвідувачів пишнотою природи, і, на мій погляд, гепарди є її чудовими представниками, - розповідає директор зоопарку Тейн Мейнард (Thane Maynard). - Ми дуже пишаємося нашим рекордсменом, яка, як і всякий олімпієць, може вважатися послом світу, світу дикої природи ".

Фахівець відзначає, що популяція гепардів стрімко скорочується. Якщо в 1900 році в світі їх налічувалося більше 100 000, то в даний час в природному середовищі існування проживає всього близько 9-12 тисяч особин.

"Зоопарк Цинциннаті бере участь у збереженні популяцій гепардів в природному середовищі існування вже більше 20 років, - пояснює Тейн. - На щастя, гепарди належать до тих тварин, які поки ще мають шанси на виживання". !zn

Читайте також:

Під загрозою вимирання перебувають 20 000 видів тварин і рослин

Встановлено причину вимирання мамонтів: люди не винні


На Галапагоських островах померла остання в світі гігантська черепаха

Розкрито секрет феноменальної швидкості гепардів