Британський учений пообіцяв через 40 років познайомити людство з інопланетянами

07 вересня 18:02

Розвиток науки в найближчі десятиліття дозволить вченим «розглянути» далекі планети і вже до 2025 року, можливо, визначити, чи заселені вони. «Чужі» можуть вже знаходитися «прямо перед нами», але в такій формі, що людина не здатна їх розпізнати.

 

Земляни дізнаються про існування інопланетян у найближчі років сорок, вважає англійський астрофізик Мартін Ріс. Причому мова йде не стільки про позаземне життя в межах Сонячної системи, скільки про екзопланети. Зокрема, стрімкий розвиток науки вже в найближчі десятиліття дозволить вченим "розглянути" далекі планети вже до 2025 року і, можливо, визначити, чи заселені вони, переказує його слова The Daily Mail.

Зараз ми знаємо, що зірки мають «почет» з планет, як наше Сонце, причому основні відомості про це отримано головним чином за останні десять років, зазначив колишній президент Лондонської королівської громадськості. «Походження життя, місце його існування і питання існування інопланетян - будуть ключовими у найближчі 40 років», сказав Ріс на презентації нового циклу телепрограм одного з найбільших науковців сучасності, свого колеги Стівена Хокінга.

На відміну від Хокінга, яка заявляє, що «наука здатна пояснити Всесвіт без допомоги Бога», лорд Ріс визнає, що деякі наукові загадки знаходяться за межами людського розуміння, і що, можливо, нам навіть знадобиться допомога позаземних істот у тому, щоб дізнатися більше. У цьому сенсі він порівняв людей із шимпанзе, яким, якими б вони не були схожими на людей, ніколи не зрозуміти квантову теорію.

Мартін Ріс також вважає, що людина - це далеко не вершина еволюції. Він не виключає, що буде і постлюдська ера; тоді-то, можливо, і будуть отримані відповіді на питання, що здаються нерозв'язними зараз.

- Секретні матеріали: британський уряд обговорював НЛО та «зелених чоловічків»

Як зазначає газета, в минулому році лорд Ріс заявив, що «чужі» можуть вже знаходитися «прямо перед нами», але в такій формі, що людина не здатна їх розпізнати. «Проблема в тому, що ми шукаємо собі подібних, припускаючи, що в них як мінімум є щось схоже на нашу «математику» і «технології», - прокоментував він. І додав: "Я підозрюю, десь там може існувати таке життя і розум, які ми не в змозі осягнути".

Хокінг теж вірить, що в багатьох частинах Всесвіту існує біологічне життя, але застерігає від контактів з нею. «Деякі форми життя, що володіють свідомістю, можуть представляти величезну небезпеку для нас. Я не виключаю, що наша планета може бути підкорена й розграбована інопланетянами", - заявив він в одній зі своїх передач два роки тому.

В якості аргументу вчений запропонував поглянути на досвід самого людства. «Якщо інопланетяни колись відвідають нас, я думаю, результат буде багато в чому таким же, як і результат експедиції Колумба для корінних жителів Америки - її освоєння закінчилося для них не дуже сприятливо", - сказав Хокінг.

Прогнози щодо виявлення друзів чи ворогів у Всесвіті видають і російські астрономи. Ще в минулому році голова Інституту прикладної астрономії Російської академії наук Андрій Фінкельштейн заявив: «Зараз можна з абсолютною упевненістю сказати, що життя, розум - річ звичайна у Всесвіті, і в найближчі десятиліття вчені відкриють місця в нашій галактиці, де це життя є».

При цьому російський вчений припустив, що «це життя буде схоже на те, яке ми тут представляємо». Інопланетяни будуть відрізнятися від землян хіба що кольором шкіри. За його словами, ознаки позаземного життя російські астрономи розраховують знайти протягом найближчих 25 років. !zn

Читайте також:

Сто тисяч хіпі будуть чекати інопланетян 21 грудня на горі у Франції

Політ на Місяць відбудеться, якщо там знайдуть воду

Марсохід Opportunity виявив нові свідчення наявності води на Марсі

NASA представило капсулу космічного корабля для підкорення далекого космосу


Сигнали з космосу посилав невідомий ...


Американці віддають перевагу Обаму в якості захисника від інопланетян