Американці хочуть знову висадитися на Місяці, а потім полетіти на Марс

29 серпня 07:24

США вже побували на Місяці 40 років тому, але їм би «хотілося туди повернутися і залишитися там на довший час». Після цього планується марсіанська експедиція.

 

NASA планує йти в освоєння космічного простору поступово від навколоземної орбіти до Місяця, а потім далі до Марса і астероїдів, заявив на міжнародному аерокосмічному конгресі в Москві представник NASA Майкл Сербер.

«Ми йдемо з плитки на плитку, крок за кроком. Ми вирішили йти з низької орбіти на середню, потім на геостаціонарну», - сказав він.

Він нагадав, що США вже побували на Місяці. «Нам би хотілося туди повернутися і залишитися там на довший час», - сказав Сербер.

Після цього NASA планує організувати польоти на Марс і його супутники, а також до астероїдів.

Перед тим, як летіти до інших планет, «нам потрібно зрозуміти, які можливості в нас є по заправці кораблів на високих орбітах», додав представник NASA.

Нагадаємо, що американці вперше висадилися на Місяць 20 липня 1969 року. Першою людиною, що ступила на місячну поверхню, став Ніл Армстронг. Всього до 1972 року NASA здійснила шість успішних експедицій на Місяць, після чого місячна програма була завершена. !zn

Читайте також:

Марсохід Curiosity прислав перші якісні знімки (ВІДЕО)

Україна, РФ і Казахстан можуть створити ракету для доставки екіпажів до Місяця

Помер Ніл Армстронг - перша людина, що ступила на Місяць