Американським військовим замовили 15 тисяч «броньованих» трусів

27 лютого 10:10

Нижня білизна, створена із застосуванням балістичної тканини, покликана скоротити рани і травми, що виникають при підриві солдат на саморобних вибухових пристроях, які нерідко використовуються бойовиками в гарячих точках планети. У перспективі американський корпус морпіхів розраховує замовити 183 тисячі пар кевларової нижньої білизни.

 

Американські збройні сили почали впроваджувати захисну білизну за прикладом англійців, які першими почали забезпечувати своїх військовослужбовців в Афганістані «вибуховими боксерськими трусами» (Blast Boxers) від британської компанії BCB International, повідомляє Gizmag.

Такі труси зроблено з декількох різних тканин. Звичайні матеріали тут покликані забезпечити комфорт, нормальне дихання шкіри і потовиділення. Але з внутрішньої сторони стегон і в паху ця білизна забезпечена подвійним кевларовим шаром, покликаним у тій чи іншій мірі стримувати уламки і шрапнель.

Внутрішня сторона обрана тому, що тут знаходяться стегнові артерії, пошкодження яких може виявитися критичним (швидка крововтрата, припинення доступу кисню до низки важливих органів, швидке переохолодження тіла).

За прикладом британських новаторів і, судячи з усього, на базі їхнього проекту американці розробили комплекс захисту таза. Власне труси в ньому є так званим «ярусом (рівнем) номер один» (Tier I, він же - protective under-garment - PUG).

Другий рівень (protective outer-garment - POG) необхідно носити вже поверх формених штанів. Він є набором м'яких і жорстких захисних елементів, що нагадують частини звичайного бронежилета.

Працюючи спільно, обидва яруси забезпечують непоганий захист тазу і пахової області від пошкоджень. Так знижується ймовірність одержання небезпечних ран, здатних призвести до ампутації кінцівок, зараження крові (при попаданні в рану землі) або до серйозного пошкодження статевих органів.

Перші зразки комплектів захисту таза американські морпіхи в Афганістані отримали у червні 2011 року. Після низки претензій, зокрема, скарг на погану терморегуляцію, фахівці внесли у модель ряд змін, щоб покращити вентиляцію.

Тепер виробники направили у війська, як морським піхотинцям, службовцям в гарячих точках, так і розквартированим у самих США, близько 15 000 комплектів, повідомляє портал американської армії. Типовий комплект включає троє трусів PUG і один набір POG.

У перспективі корпус морпіхів розраховує замовити 183 000 пар кевларової нижньої білизни. !zn

Читайте також:

У США випробували ракету з вертикальним злетом і посадкою (фото/відео)

Вчені разом з міліцією готують до Євро-2012 роботів


Кабмін схвалив проект розвитку космічної галузі України на 2013-2017 рр.


В Японії створено людиноподібного робота-«аватара» (відео)