Зюганов запевнив, що не називав вбитого посла США «останньою собакою» - його слова перекрутили

19 вересня 12:38

Зюганов підкреслив, що сенс його слів полягав у тому, що він проти прояву будь-якого насильства і необхідно вчитися на помилках, які вже були в світовій історії, щоб уникнути чергових кривавих воєн.

 

Лідер КПРФ Геннадій Зюганов заявив, що його помічники, публікуючи його висловлювання в Twitter з приводу нападу протестуючих на консульство США в Лівії, скоротили промову до двох фраз, що призвело до спотворення сенсу.

У понеділок в блозі Зюганова в Twitter були розміщені його слова про те, що «головного фахівця з лівійської «революції» Крістофера Стівенса «розстріляли, як останню собаку», і що він «отримав те, що посіяв». Це викликало бурхливу реакцію держдепартаменту США.

Зюганов підкреслив, що сенс його слів полягав у тому, що він проти прояву будь-якого насильства і необхідно вчитися на помилках, які вже були в світовій історії, щоб уникнути чергових кривавих воєн.

- Зюганов розповів, як вбивали американського посла в Лівії - «розстріляли, як останню собаку»

«Були присутні більше 100 осіб, які слухали цей коментар. А в Твіттері, мабуть, помічники стиснули до двох-трьох фраз і спотворили суть висловленого», - сказав лідер КПРФ.

Він зазначив, що зміст його слів полягав у тому, що останнім часом втручання у внутрішні справи низки країн, особливо країн НАТО, поставило світ на грань великої війни, і вся Північна Африка, Близький Схід, Сирія «перетворені на криваву кашу».

«Все, що трапилося в Лівії, той самий посол брав участь в організації, по суті справи, походу проти лівійського керівництва, інструктував, фінансував, а натівці бомбили з повітря, розвалюючи цю країну», - сказав Зюганов.

«Що стосується самого Муамара Каддафі, я в свій час так і сказав: «Розстріляли на дорозі, як останню собаку, і виставили його напоказ всьому світу, що є грубим порушенням норм моралі, не кажучи вже про ісламські традиції». Все це обернулося проти американського посольства і їхнього представництва", - зазначив лідер КПРФ.

Все це насильство і варварство викликає жаль, каже політик. Він пояснив, що закликав у своєму коментарі «пам'ятати, що той, хто посіяв вітер, викликає неминуче бурю». «Ось сенс мого висловлювання. Я категорично проти будь-якого насильства і бачу, як воно нагнітається і розповзається по всій планеті», - заявив Зюганов, додавши, що треба робити висновки зі світової історії, а не повторювати те, що призводить до масового насильства.

Говорячи про висловлення «розстріляли, як собаку», він пояснив, що використовував його як образне порівняння, «сенс якого зводиться до того, що «без жалю розстріляли, безпардонно розстріляли».

У свою чергу, Вашингтон пообіцяв не залишити без наслідків слова Геннадія Зюганова.

Раніше в приймальні Зюганова повідомили, що його Twitter веде співробітник прес-служби Денис Парфьонов. Співробітник пояснив, що відповідає за технічну частину, а всі пости надиктовує особисто Геннадій Зюганов. «Ми слово в слово передаємо те, що говорить Геннадій Андрійович, самодіяльністю не займаємося», - запевнив Парфьонов. !zn

Читайте також:

В ісламських країнах прокотилася хвиля антиамериканських виступів: демонстранти палять прапори США і штурмують посольства (ВІДЕО)

У Каїрі сотні мусульман, розгніваних американським фільмом про іслам, штурмували посольство США

У Лівії ісламісти в річницю теракту 9/11 вбили посла США (ВІДЕО)