«Звернення до народу» Януковича виявилося схожим на промову Ющенка для Лебединської РДА

25 серпня 06:40

Звернення президента України Віктора Януковича багатьма пропозиціями нагадувало виступ Віктора Ющенка, коли той у 2007 році вітав Лебединську районну держадміністрацію.

 

«Його промова біля будівлі АП на тлі почесної варти тривала рівно п'ять хвилин. Правда, скептики тут же знайшли в ній якусь схожість з виступом іншого Віктора - Ющенко, коли той в 2007 році, будучи президентом, вітав Лебединську районнуї держадміністрацію», - пише «Комсомольська правда в Україні».

Порівняння фраз:

- Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, - Ющенко.

- Державний Прапор України є уособленням нашої національної єдності, честі та гідності, - Янукович.

- Під синьо-жовтими прапорами Український народ стверджував віковічну мрію про свободу, державність і соборність, - Янукович.

- Під рідним знаменом український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність, - Ющенко.

«"Разом хором" президенти 2007-го і 2011-го говорять і про національні святині:

- Наш прапор - це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. Його маємо берегти і шанувати як найвищу національну святиню. Під рідним знаменом Український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність, - говорив Ющенко.

- Під синьо-жовтими прапорами український народ стверджував віковічну мрію про свободу, державність і соборність. Ми повинні оберігати і шанувати державний прапор України як національну святиню, - йдеться у привітанні від Януковича», - пише видання.

За коментарем журналісти звернулися до прес-служби Адміністрації президента.
Прес-секретар глави держави Дарина Чепак розповіла, що зараз в адміністрації порівнюють ці два виступи, після чого зроблять відповідні висновки.