Звернення Гельсінської спілки про помилування Тимошенко розгляне комісія при президентові

10 квiтня 14:07

Лутковська вважає звернення до президента від свого імені про помилування Тимошенко передчасним.

 

Звернення Української Гельсінської спілки до президента Віктора Януковича з проханням про помилування Юлії Тимошенко ще повинна розглянути комісія при президентові. Про це в ефірі "Радіо Свобода" сказала уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

"Яким чином комісія при президентові поставиться зараз до звернення Української Гельсінської спілки, я не знаю, мені важко спрогнозувати це питання. Колегіальний орган повинен вирішити, яким чином йому розглядати це клопотання", - сказала омбудсмен.

Вона зазначила, що, на її думку, звернення від її імені з проханням про помилування колишнього прем'єра "сьогодні є передчасним", однак це не означає, що вона виключає таке звернення в майбутньому.

Як повідомлялося, 5 квітня стало відомо, що омбудсмен Лутковська звернулася до президента Януковича з проханням про помилування Луценка. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Луценка та на те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання. 7 квітня Янукович підписав указ про помилування і в цей же день екс-міністр залишив колонію. !zn

Читайте також:

Гельсінська спілка просить Януковича помилувати Тимошенко

Лутковська про помилування Тимошенко: Теоретично можливо все

Лутковська пояснила відсутність прохання про помилування Тимошенко

Януковича запідозрили у відсутності каяття при помилуванні Луценка