Зустріч Януковича з Ромпеєм і Баррозу затяглася: більше 2-х годин замість 20 хв

25 лютого 12:15

Закрита зустріч триває набагато довше, ніж передбачено регламентом: керівники ЄС і України спілкуються вже 2 години замість запланованих 20 хвилин.

 

Зустріч у вузькому колі президента України Віктора Януковича з президентами Ради ЄС Херманом Ван Ромпеєм і Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу на саміті Україна-ЄС у понеділок, 25 лютого, у Брюсселі значно затягнулася.

Так, закрита зустріч триває набагато довше, ніж передбачено регламентом: замість запланованих 20 хвилин, президенти спілкуються вже більше двох годин.

В даний час вже почалося пленарне засідання саміту Україна-ЄС. Після цього запланована прес-конференція за участю Януковича, Ромпея і Баррозу.

У Брюсселі почався XVI саміт Україна-ЄС

Нагадаємо, що у складі української делегації – глава адміністрації президента Сергій Льовочкін, віце-прем'єр Юрій Бойко, міністр закордонних справ Леонід Кожара, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Головною темою для обговорення під час нинішнього Саміту стане перспектива укладення Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом і кроки, які сторони планують зробити для її підписання на Вільнюському саміті ініціативи "Східне партнерство" в кінці листопада поточного року.

Особливу увагу під час зустрічі буде приділено перспективам введення безвізового режиму поїздок громадян нашої держави в Європейський Союз і прогресу України у виконанні Плану дій.

У рамках заходу сторони також обговорять шляхи активізації секторального співробітництва, насамперед у сфері енергетики.

На порядку денному зустрічі на вищому рівні буде ряд питань міжнародного й регіонального співробітництва. Враховуючи поточне головування нашої країни в ОБСЄ, планується обговорення можливих параметрів взаємодії з ЄС у контексті підтримки реалізації пріоритетів українського головування.

Зазначимо, що з нагоди проведення саміту опозиційні активісти провели акцію проти дій влади, яка використовує свободу ув'язнених лідерів опозиції як предмет торгів за членство в Євросоюзі.

Крім того, депутати Верховної Ради з фракції "Батьківщина" Андрій Павловський і Олександр Бригинець намагалися провести пікетування будівлі Ради Європи у Брюсселі.

!zn


Читайте також:

У Єврокомісії сподіваються на прорив у відносинах з Україною

Азаров звинуватив опозицію у перешкоджанні євроінтеграції України

Фюле привітав ухвалення розблокованою Радою заяви про євроспрямування

У Києві тисячі опозиціонерів протестували проти політичних репресій (ФОТО)