ЗМІ: затриманий директор Держслужби зайнятості збагачувався на шахтарях

28 листопада 07:28

Слідство підозрює, що джерелом незаконного збагачення співробітників Державної служби зайнятості стали махінації з коштами, які виділяються в рамках програми створення нових робочих місць.

 

У 2010 році Кабінет міністрів постановою N527 направив 360 млн грн "на забезпечення зайнятості населення вугледобувних регіонів" шляхом створення 3,5 тис. робочих місць. З цієї суми 340 млн грн виділив Фонд загальнообов'язкового соціального страхування на випадок безробіття. Директор ДСЗ Володимир Галицький, якого було затримано у п'ятницю співробітниками СБУ, є керівником його виконавчої дирекції.

Найбільше коштів виділили Донецькій (172,12 млн грн) і Луганській (130,7 млн ​​грн) областям. В середньому на організацію одного робочого місця у шести регіонах планувалося витратити по 102 тис. грн.

"Ми перевіряємо інформацію про те, що ці кошти розподілялися на користь компаній, близьких до керівництва служби. Робилося це нібито не безкоштовно, а за відкат у розмірі 15-20%", - сказало джерело "
КоммерсантЪ-Украина" у СБУ.

Під час спільної операції СБУ і Генпрокуратури було виявлено значні суми.

"Ми вели підозрюваних кілька місяців. Результати обшуку перевершили всі очікування. На квартирах, в офісі ДСЗ і на банківських рахунках було виявлено близько 2 млн грн, майже $1 млн, приблизно 0,5 млн євро і трохи більше 300 тис. фунтів стерлінгів. Окрім того, ми вилучили 30 кг золота у злитках і ювелірних прикрасах. І це все у державних чиновників. Звідки у них такі кошти?", - сказало виданню джерело в СБУ.

За інформацією видання, кримінальні справи щодо урядовців було порушено за ст. 368 КК ("отримання хабара", передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років) і ст. 368-2 ("незаконне збагачення", до 10 років). Сьогодні затриманим оберуть запобіжний захід.

Раніше ZN.UA повідомляло, що у п'ятницю Служба безпеки України заарештувала директора Державної служби зайнятості Володимира Галицького та кількох урядовців відомства.

Паралельно з керівництвом Державним центром зайнятості Володимир Галицький є керівником виконавчої дирекції Фонду державного соціального страхування України з безробіття. Бюджет фонду у 2010 році становив 7,3 млрд грн.

Нагадаємо, що 25 липня дочка Володимира Галицького - Маргарита Смілянська-Галицька, перебуваючи у Монте-Карло, не впоралася з керуванням і на своєму «Бентлі» врізалася у чотири автомобілі: Aston Martin, Mercedes, Ferrari і Porsche.