ЗМІ: Американський суд відхилив позов проти Тимошенко

21 жовтня 16:37

Суд Нью-Йорка відхилив позов американської компанії Universal Trading & Investment Co. (UTICo) проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це повідомляє видання KyivPost в п'ятницю.

 

"Компанії UTICo відмовлено в залученні її позову до справи", - йдеться в рішенні суду від 19 жовтня, текст якого має в своєму розпорядженні видання.

Американська компанія UTICo в липні подала позов проти Ю. Тимошенко, вимагаючи від неї виплати боргів компанії "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) на суму $ 18,3 млн. У БЮТ заперечують причетність до боргів ЄЕСУ.

"Цим позовом UTICo намагалася через Тимошенко домогтися виплати боргу компанії ЄЕСУ, яка в 1990-х була посередником у продажу середньоазіатського і російського газу в Україну та Східну Європу і яку певний час очолювала Тимошенко", - відзначає видання.

"У своєму позові, який був відхилений, UTICo звинувачувала Тимошенко в тому, що та приховувала прибуток і активи ЄЕСУ від кредиторів, виводячи їх в офшори і під власний контроль. Сама Тимошенко в кінці квітня подала позов до суду в Нью-Йорку проти співвласника компанії RusUkrEnergo Дмитра Фірташа", - підкреслює KyivPost.

Видання також зазначає, що в своєму позові UTICo зазначала, що в разі наявності будь-яких відшкодувань на користь Ю. Тимошенко за позовом проти Д. Фірташа, вона звертається з клопотанням накласти арешт на частину цих відшкодувань у розмірі до $ 18,3 млн плюс відсотки до закінчення судового слухання у справі "UTICo проти Тимошенко".