ЗМІ: Янукович пропонував Заходу забрати Тимошенко назавжди

22 лютого 09:50

За даними декількох джерел, знайомих з ходом діалогу між Заходом і Януковичем, постійно йде торг щодо долі лідера опозиції. Мінімальні умови ЄС і США для розморожування відносин з Януковичем - згода українського президента на виїзд Тимошенко за кордон.

 

Мінімальні умови Євросоюзу і для розморожування відносин з президентом України Віктором Януковичем - згода на виїзд екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордон. Про це пише "Лігабізнесінформ" з посиланням на свої джерела.

"За даними декількох джерел, знайомих з ходом діалогу між Заходом і Януковичем, постійно йде торг щодо долі лідера опозиції. Мінімальні умови ЄС і США для розморожування відносин з Януковичем - згода українського президента на виїзд Тимошенко за кордон. Наприклад, у Німеччину - під видом лікування, можливого тільки за кордоном", - йдеться у статті.

"Відповідні умови Януковича, як стверджують співрозмовники, зводяться до того, щоб, окрім підписання угоди про асоціацію з ЄС і відновлення фінансової допомоги Україні, Захід гарантував неповернення і неучасть Тимошенко в українській публічній політиці", - вказується в матеріалі.

За даними видання, "представники ЄС і США щиро не розуміють, яким чином вони зможуть закрити Тимошенко рота, перешкоджаючи її політичним заявам або інтерв'ю".

"Крім того, за даними соратників, які підтримують контакт з Юлією Володимирівною, під час однієї із зустрічей вона чітко заявила одному із західних дипломатів про те, що така угода неприйнятна, залишати Україну вона не збирається", - йдеться у статті.

Видання підкреслює, що, "використовуючи справу Щербаня, влада грає одночасно три партії": шантаж Заходу, щоб той прийняв умови Януковича, "щоб не побачити Тимошенко довічно засудженою"; шантаж Тимошенко, щоб вона під загрозою довічного терміну погодилася на еміграцію; і довічний вирок Тимошенко як гарантія її неповернення в політику. !zn

Читайте також:

Янукович пообіцяв шукати компроміс із Тимошенко і Луценком

Українці впевнені, що Януковичу не потрібен ані ЄС, ані Митний союз

Україна не збирається звільняти Тимошенко заради угоди про асоціацію з ЄС

Справу Тимошенко обговорять на саміті Україна-ЄС