ЗМІ: у "Самопомочі" назріває розкол

22 сiчня 23:15

Група депутатів не поділяє позицію лідера партії Садового і його найближчого оточення.

 

Група депутатів не підтримала ініціативу про заяву об'єднання "Самопоміч", оприлюднену сьогодні від імені політичної сили.

Як інформує джерело Еспресо.TV, цій заяві передувала зустріч представників парламентської фракції з лідером "Самопомочі", мером Львова Андрієм Садовим, яка відбулася в четвер, 21 січня, у Львові.

Під час тривалої бесіди сторони перейшли на підвищені тони. У результаті думки членів фракції розділилися і значна частина депутатів не підтримала ініціативу щодо сьогоднішньої заяви.

За інформацією джерел, група депутатів не поділяє позицію Садового і його найближчого оточення. Більше того, звучать дискусії щодо розколу у парламентській фракції "Самопомочі".

Читайте також: "Самопоміч" відкликала свого міністра і запропонувала відправити уряд у відставку

Напередодні "Самопоміч"відкликала з уряду призначеного за її квотою очільника Міністерства аграрної політики і продовольства Олексія Павленка. У заяві "Самопомочі", розміщеній на сайті політсили, містився заклик до "інших партій, які сформували парламентську коаліцію, створити нову коаліційну угоду і ефективний уряд після чесного і публічного встановлення причин невдач нинішнього об'єднання".

Пізніше голова фракції Олег Березюк прокоментував рішення про відкликання Павленка: "Він хороший міністр, ми ним задоволені, але мова йде про політичну відповідальність за розвиток країни. Він був поінформований про таке рішення фракції".

Потім Павленко заявив, що рішення політради "Самопомочі" про його відкликання було несподіваним, оскільки з ним не були проведені відповідні консультації.