Журналістів не пустили до Тимошенко

16 березня 13:54

Журналістам, яких привезли на екскурсію до Качанівської колонії, відмовили у праві зустрітися з Тимошенко, а захисника екс-прем'єра Власенка замкнули за залізними дверима.

 

Журналістам не дали можливості зустрітися з екс-прем'єром України Юлією Тимошенко під час дня відкритих дверей, що проходив у Качанівській колонії у п'ятницю, 16 березня.

«У цей момент, коли ви були у колонії, ви бачили, що в цей момент відбувалося спілкування Юлії Володимирівни з її захисником і слідчими СБУ», - сказав журналістам заступник начальника колонії Ігор Колпащіков.

У той же час під час відвідин кімнат для тривалих побачень і швейного виробництва журналісти мали можливість поспілкуватися з іншими засудженими.

Ув'язнені жінки знають про те, що у колонії перебуває екс-прем'єр і обговорюють це між собою. Однак детальніше говорити про це вони не захотіли.

Під час відвідування журналістами сектору, де живуть засуджені і де знаходиться медико-реабілітаційний кабінет, було чути сильний стук у металеві двері. У цьому корпусі два вікна на другому поверсі заґратовані. Більше заґратованих вікон у житловому секторі немає.

Пізніше захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що заґратовані вікна - це вікна приміщення, в якому знаходиться екс-прем'єр, а стукав у металеві двері він, бо його не випускали з будівлі.

За його словами, його утримували у будівлі силоміць з 10:50 до 13:05. Він зазначив також, що у цей час слідчих СБУ на території колонії вже не було.

«Це було зроблено з єдиною метою, щоб не допустити мого спілкування з журналістами і не допустити спростування тієї брехливої інформації, якою вас сьогодні намагалися накачати... Вчора Юлія Володимирівна написала заяву і вимагала зустрічі з пресою. Вона чітко написала, що якщо в період, коли прийдуть журналісти, у неї буде побачення з захисником, вона готова його перервати, щоб зустрітися з пресою», - сказав Власенко журналістам. !zn

Читайте також:

Європейський суд постановив лікувати Тимошенко за межами в'язниці

Тимошенко запросила Януковича у Качанівську колонію

У БЮТ побоюються, що влада хоче фізично знищити Тимошенко

Лутковська відмовилася відповідати на питання депутатів про порушення прав Тимошенко і Луценка