Журналістів не пустили до Тимошенко

07 квiтня 13:10

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, у супроводі народного депутата партії "Батьківщина" Арсена Авакова кілька десятків представників ЗМІ в неділю піднялися на 9 поверх лікарні, де розташоване приміщення, в якому знаходиться екс-прем'єр.

 

Журналістів, а також операторів і фотокореспондентів не пустили на територію блоку Харківської ЦКБ№ 5, де знаходиться екс-прем'єр міністр України Юлія Тимошенко.

У супроводі народного депутата партії "Батьківщина" Арсена Авакова кілька десятків представників ЗМІ в неділю піднялися на 9 поверх лікарні, де розташоване приміщення, в якому знаходиться екс-прем'єр.

Аваков повідомив начальнику варти, що приїхала преса, яка відгукнулася на відкритий лист екс-прем'єра Тимошенко з проханням бути присутніми при складанні співробітниками Пенітенціарної служби України акта про її начебто відмову їхати в суд.

Начальник караулу відмовився пропустити пресу до екс-прем'єра, пославшись на відсутність вказівок керівництва, і порадив звертатися за поясненнями до керівництва колонії.

Тимошенко кличе до себе журналістів

Як повідомлялося, 6 квітня екс-прем'єр Тимошенко звернулася через прес-службу "Батьківщини" до журналістів із запрошенням прийти 7 квітня в центральну клінічну лікарню №5 (Харків), де вона проходить курс лікування.

"Прошу вас були присутніми при складанні представниками Качанівської колонії чергового помилкового акта про моє нібито "небажання" їхати в Київ до суду, бо тільки ваша присутність може допомогти припинити лавину неправдивої інформації. Сподіваюся, що керівництво колонії допустить вас до мене, і не буде перешкоджати вам виконувати свої професійні обов'язки і фіксувати все, що буде відбуватися в палаті лікарні напередодні чергового допиту свідка в справі Щербаня", - говориться в листі.

"Якщо це станеться, то у вас буде можливість переконатися, що відеозйомки, які вкидають у ЗМІ за наказом режиму, є змонтованими і не відображають мою позицію", - стверджувала Тимошенко.

Нагадаємо, в лютому-березні 2013 року в суді на стадії досудового слідства "справи Щербаня" було допитано ряд свідків звинувачення і захисту. Тимошенко на допитах жодного разу не була присутня, хоча її захист неодноразово заявляв про бажання екс-прем'єра особисто брати в них участь. !zn

Читайте також:

Тимошенко готова пожертвувати здоров'ям заради суду справи Щербаня, але не заради ЄЕСУ

Фролова впевнена, що її підвищення не пов'язане з Тимошенко

Власенко вважає абсурдними заяви про затягування Тимошенко слідства в справі Щербаня