Журналісти порекомендували начальнику головштабу МВС покористуватись сльозоточивим дезодорантом

26 серпня 08:57

Співробітники міліції під час акції опозиції на День незалежності використовували сльозоточивий газ «Кобра».

 

Про це свідчать фото та відеоматеріали, які оприлюднив на своєму блозі журналіст Сергій Лещенко.

Нагадаємо, що начальник Головного штабу МВС України Анатолій Лазарєв заявляв, що представники силових структур не мали у своєму розпорядженні жодних балончиків з газом. І розпилювання газу, яке зафіксували відеокамери, могло бути «засобом особистої гігієни».

"Це може бути якийсь засіб особистої гігієни, може, це якісь інші пристрої розпилювання, які продаються в магазині парфумерії чи господарському магазині. Але те, що це не газ дратівливої дії – це однозначно",- сказав Лазарєв.

Журналіст пише, щона фоточітко видно, що співробітник "Беркуту" укомплектований балончиком сльозоточивого газу "Кобра".В основі "Кобри" лежить речовина Алгоген, яку на сайті виробника названо "найбільш потужною з описаних в літературі отруйних речовин несмертельної дії; викликає втрату боєздатності за рахунок надпотужного подразнення очей, носоглотки та шкіри, при потраплянні надмалої кількості речовини в очі тут же виникає надсильне виділення сліз, біль і спазм м'язів очей".

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
Скріншот з відео


Відтак журналіст порадив Анатолію Лазарєву, щоб бути до кінця принциповим, використати цей газ як дезодорант.
«Тож, якщо міліцейський начальник Лазарєв вважає газ "Кобра" дезодорантом, то з метою вивчення ефекту йому варто почати бризкати собі ним під пахвою, а потім поділитися з громадськістю отриманим досвідом»,- пише Лещенко.