Депутати Європарламенту вимагають негайно звільнити Тимошенко

01 травня 14:00

Європейські політики попросили Януковича "показати свою велич, скасувати політично вмотивовану вендету".

 

Зелені Європейського парламенту вимагають негайного звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Як зазначив у коментарі представник групи зелених, депутат Європарламенту Вернер Шульц (Werner Schulz), Європейський суд з прав людини однозначно визнав і засудив політичну мотивацію кримінальних справ проти Тимошенко нинішнім українським урядом.

"Це великий успіх Юлії Тимошенко і громадян України. Українське керівництво тепер має дотримати свою обіцянку виконати рішення незалежно від результату. Єдиним прийнятним наслідком цього є негайне звільнення колишнього прем'єр-міністра", - йдеться в заяві.

За словами Шульца, президент України Віктор Янукович повинен "показати свою велич, скасувати політично вмотивовану вендету щодо свого суперника і тим самим розчистити шлях для більш тісних зв'язків між його країною і Європою та для підписання Угоди про асоціацію".

Як повідомлялося, Європейський суд з прав людини встановив політичну мотивацію арешту екс-прем'єра Тимошенко у "газовій справі" і порушення її прав у зв'язку з арештом. Відповідне рішення ЄСПЛ оголосив 30 квітня 2013 року. Тимошенко була арештована під час судового процесу у "газовій справі" 5 серпня 2011 року і відтоді перебуває за ґратами. !zn

Читайте також:

Захист Тимошенко буде домагатися її звільнення на підставі рішення Євросуду

Європейський суд визнає правоту Тимошенко, але не звільнить її, - адвокат екс-прем'єра

Генпрокуратура наполягає, що арешт Тимошенко був законним